SOA preko Dodika i njemu bliskih lica prikupljala podatke o rukovodstvu Srbije i članovima njihovih porodica (Foto)

SOA preko Dodika i njemu bliskih lica prikupljala podatke o rukovodstvu Srbije i članovima njihovih porodica (Foto)

Sigurnosno obavještajna agencija Hrvatske (SOA) preko Dodika i njemu bliskih lica prikupljala podatke o rukovodstvu Srbije i članovima njihovih porodica; U te aktivnosti je bio uključen i klan Veljka Belivuka

1. Prije desetak dana sam objavio tekst u kojem sam razotkrio oficira za vezu SOA, preko kojeg Milorad Dodik šalje poruke u Hrvatsku, i prima naređenja od svojih šefova iz SOA. Radi se o Zvonimiru Kresojeviću, vlasniku firme "BEPRO" Laktaši.


Dodik sa Šefom

2. Kresojević je nepoznat široj javnosti. Oni koji žive u Laktašima ga poznaju kao multimilionera, vrlo bliskog porodici Dodik. Zahvaljujući svojim konekcijama sa Dodikom, Kresojević je u relativno kratkom periodu stekao ogromno bogatstvo.

3. Opštepoznato je da je Dodik na teritoriji BiH svoju politiku u potpunosti podredio interesima Hrvatske. Manje je poznato da je Dodik za Hrvatsku odrađivao prljave poslove i na teritoriji Srbije. Te aktivnosti su podrazumijevale prikupljanje informacija o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, te članovima njihovih porodica, a sve po nalogu SOA.

Dodikova sigurna kuća

4. U pomenutim obavještajnim aktivnostima vrlo značajnu ulogu je imao Zvonimir Kresojević. Jedan od Kresojevićević rođaka je zaposlen u bezbjedonosnim strukturama Hrvatske i upravo od njega Kresojević dobija naloge iz Hrvatske, koje dalje prosljeđuje Dodiku. 


Zvonimir Kresojević, agent SOA

5. Drugi Kresojevićev rođak je član klana Veljka Belivuka, a njegov zadatak je bio da podatke koje taj klan prikupi na teritoriji Srbije prosljeđuje Kresojeviću i Dodiku. Za sada neću otkrivati imena dvojice Kresojevićević rođaka, radi zaštite istrage.

6. Ovdje treba reći da su obavještajne strukture Srbije do detalja upoznate sa aktivnostima Dodika i Kresojevića na teritoriji Srbije. To je samo jedan u nizu razloga zbog kojih je Dodik prekrižen u Srbiji i to crnim markerom.

7. Aktuelna izborna kampanja u BiH je pokazala da Dodik ne preza od ataka na Srbiju. U četvrtak, 29. septembra, po Dodikovom nalogu u Banjaluci su uhapšeni Adam Šukalo i Vlado Mandić. Radi se o članovima Glavnog odbora Srpske napredne stranke. 

Udar na pomenuti dvojac, posebno na Mandića, može se samo tretirati kao udar na državu Srbiju.

8. Paranoja u kojoj Dodik živi posljednjih nekoliko dana ne bih poželio ni najgorem neprijatelju. Tu paranoju dodatno pojačava spoznaja da su članovi Crvene Sekte upoznati sa tim da Dodik u ovom momentu u Srbiji ima status neprijatelja Države i da će Dodik zbog tog statusa pretpiti katastrofalan poraz na predstojećim izborima.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter