SNSD-ov potpredsjednik NS RS ne dozvoljava poslanicima opozicije da govore - Vukanović opet izbačen (Video)

SNSD-ov potpredsjednik NS RS ne dozvoljava poslanicima opozicije da govore - Vukanović opet izbačen (Video)

Poslanik Nebojša Vukanović ponovo je juče udaljen sa sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, što je već drugi put da se udaljava sa sjednice parlamenta u proteklih deset dana.

Vukanovića je i ovaj put iz sale udaljio potpredsjednik parlamenta Srpske i poslanik SNSD, Denis Šulić, nakon verbalnog okršaja koji su imali.

Sve je počelo tako što je Šulić upozorio poslanika SDS, Milana Radovića da ne koristi neprimjerene riječi tokom diskusije, a opomena se odnosila na riječ „nebuloza“ koju je ovaj parlamentarac koristio dok je pričao o određenim dijelovima Nacrta zakona o VSTS Republike Srpske o kojem se trenutno raspravlja.

Nakon što je Radović završio izlaganje, za riječ se javio njegov partijski kolega Miladin Stanić koji je upitao Šulića šta je sporno sa riječ „nebuloza“ i zbog čega je ona neprimjerena.

– Riječ nebuloza znači da je nešto nejasno ili maglovito. Šta je tu neprimjereno? – upitao je Stanić povišenim glasom, nakon čega su on i Šulić ušli u verbalni okršaj koji je završen tako što mu je oduzeta riječ.

Nakon toga za riječ se javio Vukanović kojeg je Šulić, takođe, opomenuo da se drži poslovnika i ne koristi neprimjerene riječi, nakon čega mu je ovaj odgovorio „da nema pravo da se ubacuje u diskusije narodnih poslanika jer im nije šef“.

Nakon kraćeg verbalnog okršaja, Šulić je oduzeo riječ i Vukanoviću i isključio mu mikrofon, ali je on nastavio da galami, te je ustao sa mjesta. Šulić je potom dao pauzu od pet minuta i udaljio Vukanovića iz sale pod obrazloženjem da to čini jer je „nakon oduzimanja riječi pravio haos i pokušao da priđe govornici“.

Podsjećamo, Vukanović je na isti način udaljen sa posebne sjednice NSRS, 1. februara ove godine, zbog dobacivanja lideru SNSD, Miloradu Dodiku, dok je Dodik odgovarao na optužbe Jelene Trivić iz PDP.

Vukanović je tada napustio skupštinsku salu tek uz intervenciju obezbjeđenja koje ga je “zamolilo” da izađe. Nakon toga, gotovo svi poslanici opozicije su, demonstrativno, napustili sjednicu.

 

Video: Insajder/youtube.com
Izvor: insajder.in

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter