SNSD ne dozvoljava -smanjenje- PDV - Šta će narodu u Srpskoj manje cijene kada će im -gazda- dati po 100 KM?!

SNSD ne dozvoljava -smanjenje- PDV - Šta će narodu u Srpskoj manje cijene kada će im -gazda- dati po 100 KM?!

SNSD ponovo protiv ukidanja akciza, vlast drska. Dom naroda Parlamentarne skupštine odbio je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine sa izvještajem komisije.

Zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama Bosne i Hercegovine po hitnom postupku, takođe nije usvojen, jer nije bilo entitetske većine.

Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o Savjetu ministara BiH i  o Zahtjevu za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o akcizama u Bosni i Hercegovini po skraćenom postupku nisu usvojeni i ići će u redovnu proceduru.

Prilikom glasanja o ovim tačkama nije bilo entitetske većine iz Republike Srpske, odnosno četiri poslanika SNSD su bila protiv, dok je Mladen Bosić (SDS) bio za razmatranje i usvajanje pomenutih zakona.

– Zato apelujem na Kolegij Doma da napravi pauzu, jer svih 15 delegata je tu i mogu se održati komisije. Ako je to izgovor da dođe do toga da se ne raspravlja o diferenciranoj stopi PDV-a, onda sam ja naivan čovjek i nakon toliko godina provedenih u politici bio sam ubijeđen da će se izmjene PDV-a izglasati, jer je veliki pritisak javnosti. Nisam mogao vjerovati da vlast može biti toliko drska prema sopstvenim građanima, da im ne pomogne u ovoj situaciji – kazao je Bosić.

Foto naslovna: Agencije
Izvor: rtvbn.com 

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter