SNSD kadar na sastanku sa američkim ambasadorom? Sprema li se -posipanje pepelom- ili nova -trgovina-?


SNSD kadar na sastanku sa američkim ambasadorom? Sprema li se -posipanje pepelom- ili nova -trgovina-?

Uprkos odluci Vlade RS o prekidu odnosa sa američkim diplomatama, kadar SNSD-a se sastaje sa američkim ambasadorom u BiH

Dok samo dan ranije Dodik na Kočićevom zboru za strance, samim tim i za američke diplomate, kaže da su "Rudonje", kadar SNSD-a prisustvuje sastanku sa Eskobarom i Marfijem uprkos odluci Vlade RS o prekidu odnosa sa američkim diplomatama.

Uprkos odluci Vlade Republike Srpske o prekidu odnosa sa američkim diplomatama u BiH, zamjenik ministra odbrane BiH Aleksandar Goganović iz SNSD-a sastao se prekjuče sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropske poslove Gabrijelom Eskobarom i američkim ambasadorom u BiH Majklom Marfijem.

Ministar odbrane BiH Zukan Helez, sa saradnicima, primio je prekjuče zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropske poslove Gabrijela Eskobara. Sastanku u Ministarstvu odbrane BiH prisustvovali su i zamjenici ministra odbrane Slaven Galić i Aleksandar Goganović, te ambasador SAD-a u BiH Majkl Marfi.

Aleksandar Goganović je, inače, kadar SNSD-a, što ne bi bilo problematično da Vlada Republike Srpske, kojom upravlja njegov SNSD, nije donijela odluku o prekidu odnosa sa američkim diplomatama u BiH.

Vlada Republike Srpska usvojila je u  martu ove godine Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim diplomatama u BiH zbog “antidejtonskog djelovanja”.

Dok samo dan ranije njegov stranački šef na Kočićevom zboru za strance, samim tim i za američke diplomate, kaže da su “Rudonje”, Goganović prisustvuje sastanku sa Eskobarom i Marfijem uprkos odluci Vlade RS o prekidu odnosa sa američkim diplomatama.

U saopštenju na sajtu Ministarstva odbrane BiH se čak navodi da se Goganović zahvalio na posjeti i posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država kako Bosni i Hercegovini tako i odbrambenom resoru. Istakao je da su SAD  dokazani prijatelj i donator Ministarstvu odbrane BiH te da se i dalje očekuje njihova podrška u očuvanju mira i stabilnosti i izgradnji bolje i evropske BiH.

Foto: mod.gov.ba/Slaven Galić, Gabrijel Eskobar, Zukan Helez, Majkl Marfi i Aleksandar Goganović

Teško je povjerovati da je Goganović sastanku prisustvo bez znanja ali i odobrenja iz vrha stranke. Postavlja se pitanje, zašto su mu dozvolili da se sastane sa američkim diplomatama uprkos odluci Vlade Republike Srpske o prekidu odnosa? Da li se sprema neko “posipanje pepelom” njegovog stranačkog šefa, neka nova “trgovina”, ili je u pitanju toliko puta viđeno gaženje postavljenih principa? Znajući “igrače”, sve navedeno.

Foto naslovna: mod.gov.ba/Sastanak u Ministarstvu odbrane BiH
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter