SNSD i SDA nisu dozvolili ukidanje akcize na gorivo i smanjenje cijene goriva (Foto)

SNSD i SDA nisu dozvolili ukidanje akcize na gorivo i smanjenje cijene goriva (Foto)

Kako sam to juče i najavio tokom gostovanja uživo na BHRT-u, vladajuća koalicija i Crna trojka Dodik – Izetbegović – Čović neće se lako odreći smanjenja budžetskih prihoda u izbornoj godini, pa zato danas u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu izglasane izmjene Zakona o akcizama koje bi dovele do smanjenja cijena goriva na benzinskim pumpama. Izmjene Zakona su ranije usvojene u Predstavničkom domu PS BiH, ali su danas četiri delegata SNSD-a bila protiv izmjene Zakona i traže redovnu proceduru, pa je zakon pao u drugom Domu i od smanjenja goriva u skorije nema ništa.

Tačno je da su delegati SNSD-a bili ključni da se obori Zakon o akcizama, ali ne bi Dodik i SNSD ne bi imali ključeve od BiH da ih Bakir i SDA nisu počastili četvrtim delegatom u Domu naroda, kojim je dobio mogućnost da blokira sve odluke i zakone.

Iako su SDA i HDZ glasali za izmjene, ne bi se iznenadio da su postigli prećutni dogovor sa Dodikom da ovako odigraju zbog javnosti, a da su i oni suštinski protiv izmjena Zakona o akcizama, i da ne žele da se odreknu dijela prihoda iako su oni rekordni zbog velikog skoka cijena i prihoda od PDV-a.

Narod kao narod samo ćuti i gleda. Ništa se neće promijeniti dok ne odluče da dignu glavu i organizuju mirne građanske proteste i blokade širom BiH, jer se vlast jedino boji naroda na ulici. Ako bude otpora, nezadovoljstva i protesta Dodik će ponovo kapitulirati i pokleknuti, a ako se sve završi komentarima i izlivom nezadovoljstva komentarima na društvenim mrežama i u kafanama sve će se ubrzo zaboraviti. Sve je do naroda.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter