Snimljen napet razgovor: Tramp - Antifa je

Snimljen napet razgovor: Tramp - Antifa je

Kako prenose američki mediji, Tramp snimljen u privatnom razgovoru s liderom rebublikanaca u Kongresu. Razgovor je bio napet, a Tramp je optužio Antifu.

Naime, odlazeći američki predsednik Donald Tramp je u privatnom razgovoru sa liderom republikanske manjine u Predstavničkom domu Kongresa, Kevinom Makartijem, optužio levoorijentisani pokret Antifa za upad u zdanje američkog Kongresa.

Na video snimcima koje su na dan nereda u Vašingtonu prenosile svetske agencije i TV mreže, jasno se vide dokazi da su demonstranti koji su nasilno upali u Kongres u većini bili Trampove pristalice, izveštava Aksios, prenosi Rojters.

Izvori iz Bele kuće, koji znaju za ovaj razgovor, navode da je komunikacija bila prožeta napetošću, na mah agresivnošću i tvrde da je Mekarti rekao Trampu da to nije bila Antifa, već pristalice MAGA (Učinimo Ameriku ponovo velikom).

"To su bili pripadnici MAGA. Znam to. Bio sam tamo", rekao je Mekarti Trampu i posavetovao ga da pozove Džo Bajdena, sastane se s njim ili mu ostavi pismo dobrodošlice na radnom stolu u Ovalnoj sobi Bele kuće.

Bilans prošlonedeljnog upada Trampovih pristalica u zgradu Kongresa je petoro mrtvih, među kojima i jedan policajac.

Izvor:tanjug