Smijenjeni Maričić i Govedarica, marionete Veljka Vukelića (Foto)

Smijenjeni Maričić i Govedarica, marionete Veljka Vukelića (Foto)

Goran Maričić, direktor PU RS i Republički pravobranilac Milimir Govedarica, marionete Veljka Vukelića, smijenjeni iz Upravnog odbora “Alumine” zbog teških opstrukcija poslovanja te firme

Goran Maričić, direktor Poreske uprave RS i Milimir Govedarica, Republički pravobranilac, smijenjeni su iz Upravnog odbora zvorničke “Alumine”.

Maričić i Govedarica smijenjeni su 26.05. o.g., a odluku o tome donijela je Skupština “Alumine”.

Maričić i Govedarica uklonjeni su iz Upravnog odbora “Alumine” zbog opstrukcija u donošenju odluka, kojim su pokušavali urušiti poslovanje ove firme. Činili su to po nalogu Veljka Vukelića, sive eminencije i Dodikovog kuma, koji rukovodi brojnim kriminalnim poslovima iz Inđije, gdje živi.

Foto: Vukelić i Dodik

Njihovo uklanjanje iz UO “Alumine” svjedoči da je došlo do “šumova” na relaciji Dodik-Vukelić, jer Maričić i Govedarica nisu mogli biti smijenjeni bez Dodikovog odobrenja.

Stečajni upravnik FG “Birač” (kojem pripada i “Alumina”) Lazo Đurđević izbrisao je Maričića i Govedaricu i u nadležnom Sudu iz Upravnog odbora, a na njihove pozicije nije postavljen niko drugi.

Cijeli slučaj uklanjanja završio se u velikoj tišini, a Upravi odbor “Alumine” je umanjen za dva člana, te sada broji pet, umjesto dosadašnjih sedam.

Foto: Alumina

Interesantno je da imena njih dvojice nisu uklonjena sa sajta firme!

Maričić je na poziciju direktora PU RS došao na preporuku Vukelića, kao i Govedarica na mjesto Republičkog pravobranioca, a i dalje rade primarno za Vukelića.

Sistem je jednostavan - nekom od privrednika ili investitora za gradnju objekata naprave problem, a onda taj mora da ide kod Vukelića u Inđiju i riješi problem “narukvicom”.

Maričić je nasilnik koji je u novembru 2018. godine, teško pretukao jednog službenika Vlade RS zato što nije htio da potpiše naduvane fakture, tokom opremanja kabineta člana Predsjedništva BiH

Foto: Goran Maričić

Dodikov kabinet nalazi se na 16. spratu zgrade Administrativnog centra RS; Maričić je tada bio direktor Službe zajedničkih poslova u Vladi RS i zadužen za opremanje kabineta.

Cijela investicija, kompletno renoviranje restorana koji je bio na tom spratu i njegovo pretvaranje u predsjednički kabinet, trebalo je da košta cca 60.000 KM, ali je cijena uduplana na 120.000 KM, a Maričić je sebi uzeo 60.000 KM.

Govedarica je izbačen iz MUP-a RS početkom 2015. godine zbog milionskih malverzacija za zemljištem.

Foto: Milimir Govedarica

Nakon nekoliko godina rehabilitovan i kao "stručnjak za prevare" sa zemljištem imenovan za Republičkog pravobranioca, 20.07.2017. fodine. Postavljen je po preporuci Vukelića. 

Vukelić ima veliki uticaj i na kleptokratu Nenada Nešića, kao i na kriminalca Gorana Osnovca Selaka, koji su redovno kod njega, najmanje jednom u deset dana, na “savjetovanju” o kriminalnim akcijama.

Foto: Selak i Nešić 

Sastanci se održavaju u Inđiji, u Vukelićevoj kafani “Maria Partel”.

Riječ je o ekskluzivnom restoranu koji je Vukelić izgradio novcem opljačkanim od građana RS u raznim “projektima”. 

Na zvaničnim profilima restorana naglašava se da je “za hedoniste” što je i očekivano, posebno one koji su, zajedno sa Vukelićem, opljačkali RS, pljačkaju je već petnaest godina i nastavljaju da otimaju. (nastaviće se)

Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks