Smijenjen glavni tužilac JT Republike Srpske Mahmut Švraka, novi glavni tužilac Miodrag Bajić

Smijenjen glavni tužilac JT Republike Srpske Mahmut Švraka, novi glavni tužilac Miodrag Bajić

Miodrag Bajić postavljen je za vršioca dužnosti glavnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva RS, to jeste smijenio je dosadašnjeg glavnog tužioca Mahmuta Švraku.

Švraka je premješten na mjesto tužioca Republičkog javnog tužilaštva, saopšteno je nakon sjednice Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH..

Iz VSTS-a je saopšteno da je na sjednici 20. oktobra razmatrana i usvojena žalba Kancelarije disciplinskog tužioca VSTS-a BiH, te preinačena odluka Drugostepene disciplinske komisije za tužioce od 25. avgusta u vezi sa izrečenom disciplinskom mjerom Švraki.

U ovom postupku Drugostepena disciplinska komisija je, odlučujući o žalbi tuženog, preinačila odluku Prvostepene disciplinske komisije u vezi sa izrečenom disciplinskom mjerom tako da je tuženom Švraki izrekla disciplinsku mjeru smanjenja plate za 30 odsto na period od šest mjeseci, podsjećaju iz VSTS-a BiH.

Podsjećaju i da je Prvostepena disciplinska komisija, odlučujući po disciplinskoj tužbi Kancelarije disciplinskog tužioca, donijela odluku kojom je utvrđena disciplinska odgovornost Švrake zato što je, kako je navedeno, propustio da pokrene postupak personalnih bezbjednosnih provjera zaposlenih u Republičkom javnom tužilaštu.

Švraki je, na osnovu Zakona o VSTS-u BiH, izrečena disciplinska mjera – premještanje sa mjesta glavnog tužioca Republičkog javnog tužilaštva na mjesto tužioca Republičkog javnog tužilaštva.

“Odluka VSTS-a je konačna”, naglašava se u saopštenju.

Foto naslovna: Gerila/Republičko Javno Tužilaštvo
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter