-Slučaj Papović- još jedan dokaz sprege mafije, pravosuđa i politike! (Foto/Video)

-Slučaj Papović- još jedan dokaz sprege mafije, pravosuđa i politike! (Foto/Video)

Hoće li Ljubo Vuković biti smijenjen sa mjesta direktora HET-a nakon izricanja presude. Velika je nepravda pričinjena čestitom pravedniku Ljubu Vukoviću, dugogodišnjem finansijskom direktoru Hidroelektrana na Trebišnjici, koji je nedavno „drakonski“ osuđen od strane još čestitijih trebinjskih kadija da plati 5000 maraka globe jer je pljačkao državu i HET lažnim računima profesora Vukašina Papovića! Da stvar bude gora, Ljubo je krivično djelo falsifikovanja dokumenata počinio sa funkcije izvršnog direktora HET-a, a i nakon izricanja presude nalazi se na ovoj funkciji!

Ljubo je godinama odlagao suđenja i izbjegavao pravdu, a na kraju je, pod pritiskom javnosti, ipak osuđen da plati smiješnih 5 000 maraka jer je počinio krivično djelo falsifikovanja dokumenata i lažnim računima prebacivao novac sa računa HET-a, kojim rukovodi, na svoj privatni račun, i počinio krivično djelo zloupotreba položaja za koje nije ni optužen. Nedužni pravednik je ljut i buni se jer je on jedan od rijetkih, uz nekoliko vozača, sa spiska klijenata profesora Papovića na kome su imena 2044 osobe, koji je procesuiran pa se pita kojom metodom je on baš odabran i osuđen na smiješnu kaznu?

Ako su direktori „pilićarili“ i na malim računima za smještaj, reprezentaciju i servis vozila, i na veliku količinu lažnih računa uzimali ogroman novac, može se samo zamisliti šta se radi u velikim kombinacijama i poslovima, kakav je recimo probijanje tunela vrijedan preko 120 miliona maraka, i koliko novca u tajnim dogovorima iza kulisa završi u rukama političara, direktora i moćnika?

Foto: Profesor Vukašin Papović

Postavlja se logično pitanje zašto nisu procesuirani Petar Đokić, Srđan Milović, Miljan Aleksić i ostali visoki funkcioneri vladajućeg SNSD-a čija su se imena našla na spisku klijenata profesora Papovića i na računima koje je pronašla policija tokom pretresa njegovog stana početkom 2018. godine? Zašto je „žrtvovan“ samo Ljubo, a ne i njegovi partijski drugovi?

 

Falsifikator Vukašin Papović, koji je izradio na hiljade računa, osuđen je na godinu dana zatvora, koji je pretvorio u novčanu kaznu od 18 200 maraka. U normalnoj pravnoj državi on bi bio svjedok saradnik koji bi do detalja ispričao sve, omogućio da se uhapsi i osudi na desetine korumpiranih političara, ali je naše pravosuđe sraslo sa Mafijom i organizovanim kriminalom pa u velikoj aferi sa stotinama imena niko neće završiti u zatvoru.

Koliko je kazna bijedna i smiješna govori činjenica da sam za jednu rečenicu „Da li je vladika bio naivan“, u intervju sa pokojnim Salihom Alijagićem, koju su čestite kadije ocijenile sugestivnom, platio 8700 maraka, a ukupno mi je u tri spora vladika Grigorije  za 2 teksta i jedan intervju uzeo više nego što će platiti Papović, ili skoro 4 puta više od kazne Ljubu Vukoviću, što govori dovoljno o dvostrukim aršinima i radu čestitih trebinjskih kadija.

Foto: Ljubo Vuković

Detaljnije u video prilogu, a ostaje da se vidi da li će Ljubo Vuković biti smijenjen nakon izricanja presude, iako je to trebalo uraditi prije nekoliko godina kada je potvrđena optužnica, ili će nastaviti sa Tamindžijom, Mišeljićem, Čomom Diplomom i ostalim da vuče HET na dno do potpune propasti?

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: BN TV/Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter