Slučaj -David Dragičević- Od podruma do potkrovlja: Kuća Đorđa Rađena pretresana 19 sati, oglasio se i Feraget


Slučaj -David Dragičević- Od podruma do potkrovlja: Kuća Đorđa Rađena pretresana 19 sati, oglasio se i Feraget

Pretres je, kako je potvrdio advokat Dragan Stupar, radio FUP, a misli da su tu bili i istražioci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dok su pripadnici MUP-a RS obezbjeđivali lice mjesta.

Pretres koji je rađen u kući Đorđa Rađena u Banjoj Luci, a u sklopu istrage ubistva Banjalučanina Davida Dragičevića (21), počeo je juče ujutru u šest sati, a završen jutros, jedan sat nakon ponoći.

To je za “Nezavisne novine” potvrdio advokat porodice Rađen, Dragan Stupar. Podsjetimo, kuća ove porodice i ranije je pretresana, a ona je, navodno, opljačkana u noći nestanka Davida Dragičevića 18. marta 2018. godine.

Stupar je, između ostalog, potvrdio da je policija pretresala sve, od podruma do potkrovlja.

“Ovo je jedan od nadetaljnijih pretresa koje sam imao priliku vidjeti. Pretres je izvršen po nalogu Suda BiH. Izuzete su određene stvari i rađen je izuzetno detaljan pretres, sve sa ciljem utvrđivanja DNK profila. Izdate su potvrde o privremenom oduzimanju predmeta. Izuzeti su telefoni, laptopi od svih članova domaćinstva i dato je na forenzičku analizu”, rekao je Stupar za “Nezavisne novine”.

Pretres je, kako je potvrdio, radio FUP, a misli da su tu bili i istražioci Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dok su pripadnici MUP-a RS obezbjeđivali lice mjesta.

Ifet Feraget, advokat porodice ubijenog Banjalučanina Davida Dragičevića (21), komentarišući jučerašnje pretrese u Banjoj Luci, rekao je da je zadovoljan jer Tužilaštvo BiH intenzivno radi na tom predmetu.

“I to traje jako dugo. Ogroman broj svjedoka je saslušan, ogroman broj vještačenja je proveden. Naravno, svaka istraga ne dođe do svog cilja, ali je bitno da bude adekvatna. Dakle, ovaj put se vodi istraga u skladu sa okolnostima slučaja i naravno da sam zadovoljan ovim što se dešava. Jedini razlog nezadovoljstva jeste što nismo stigli do konačnog cilja”, rekao je Feraget za “Nezavisne novine”.

On je potvrdio da u Tužilaštvu BiH postoje dva predmeta u slučaju “Dragičević”. Prvi se odnosi na istragu ubistva mladića, a drugi na postupanje policajaca u tom predmetu.

“Drugi predmet je jednostavniji, što se tiče samog zataškavanja i zloupotreba službenih dužnosti. A ovo sad što se sada radi odnosi se na istragu ubistva”, naveo je Feraget.

Izvor: nezavisne.com/fokus.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter