Slovenci bez plasmana na SP, i Hrvati blizu istog ishoda!

Slovenci bez plasmana na SP, i Hrvati blizu istog ishoda!

Košarkaška reprezentacija Slovenije poražena je u Stožicama od Turske rezultatom 86:77 i tako praktično izgubila sve šanse za plasman na Svetsko prvenstvo u Kini 2019! Novi poraz "NBA" Hrvatske, ovoga puta u Poljskoj.

To znači da posle najvećeg uspeha u istoriji o osvajanja evropske titule prošle godine u Istanbulu, "zmajčeki" neće nastupiti na prvom narednom velikom takmičenju!

Bez selektora Igora Kokoškova i važnih igrača iz Istanbula - braće Dragić, Dončića, Prepeliča i Blažiča, Slovenci su u Ljubljani doživeli šesti poraz i definitivno se oprostili od puta u Kinu. 

Vilbekin je bio najbolji akter meča i ključni igrač za Tursku sa 22 poena, uz najefikasnijeg Korkmaza (24). Kod evropskih prvaka Rendolf najbolji sa 24.

Slovenija ima dve pobede i šest poraza i poslednja je iza Ukrajine (4-4), Crne Gore (4-4). Trećeplasirana je Letonija sa skorom 5-3, a prvoplasirana je Španija sa samo jednim porazom i sedam pobeda.   

U veoma teškoj situaciji je i Hrvatska, koja je kao gost poražena u Poljskoj sa 79:74.

Bogdanović najbolji nkod "kockastih" sa 22 poena, dok je kod Poljaka Vačinski bio najbolji sa 21.

Treba istaći da su Hrvati ovog septembra igrali u najjačem mogućem sastavu, sa NBA igračima ali da im ni to nije pomoglo da zadrže kontrolu nad svojom sudbinom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Tabela: Litvanija 8-0*, Italija 6-2, Mađarska 4-4, Holandija 3-5, Hrvatska 3-4, Poljska 3-4.


Izvor: RTS