Slobodan Vasković: Prokletstvo Nikad Najedenog - Jeziv je život Uzurpatora


Slobodan Vasković: Prokletstvo Nikad Najedenog - Jeziv je život Uzurpatora

1. Nije teško prepoznati kriminalne akcije Režima Milorada Dodika, jer su sve te pljačkaške kombinacije veoma slične jedna drugoj.

Posebno kada je riječ o privatizaciji entitetskih firmi, bilo kog nivoa vrijednosti.

2. Nije više teško pretpostaviti ni imena izvođača radova Dodikovih kanibalskih zahvata nad imovinom Republike Srpske, čiji je najznačajniji i najvrjedniji dio prenio u sopstveno vlasništvo.

Naravno, ne vodi se na njemu, već na tajkunima, a on se obezbjeđuje ko zna gdje potpisanim ugovorima sa njima.

3. Objavio sam stotine tekstova o raznoraznim privatizacijama, preciznije otimačinama; Shema se sama prikazala, iznikla iz njih, ali se pokazalo i da Dodik ne odustaje od dobro uhodanih načina pljačke.

Iz prostog razloga što niko ne reaguje, a princip je uvijek isti - firma koja se “privatizuje” bude kupljena upravo novcem te firme.

Tako će, kako stvari stoje, biti i sa “Aluminom”, koja je dio FG “Birač” u stečaju.

4. I kada pogledate kako se pravi sastav pljačkaša on je uvijek isti - Selektor Bande je uvijek Dodik; "Igra" se ne mijenja; Samo se imena, od otimačine do otimačine, mijenjaju.

Starteri su uvijek Dodik - tajkuni - njihove sluge zadužene za realizaciju pljačke - pokoreno teško kriminalizovano pravosuđe - još pokorenija i kriminalizovanija policija - impotentna opozicija koja ne reaguje…

Ili su reakcije, u najboljem slučaju, toliko blijede i jadne da se ne mogu ni nazvati reakcijom u punom znače nju te riječi.

5. Dodik je, uz pomoć teško kriminalizovanog pravosuđa i duboko pokvarene policije, načinio ključni korak u otimanju “Alumine”: Postavio je svoju marionetu za novog stečajnog upravnika FG "Birač"/"Alumina" koji će vrijednu zvorničku firmu izbrisati kao gumicom na njegov mig.

6. Toliko su namjere Bande providne, kao i njihovi potezi, da je bilo prelako procijeniti i ko će biti taj Dodikov stečajni pomoćnik - Miodrag Petrović!

7. Nasilni Dodiki, po potrebi, uzurpira urušene institucije kada mu koja od njih zatreba da bi formalizovao pljačku koju je počinio.

8. Zato su institucije morale biti sasute u srču i to je Dodikov najveći zlikovački podvig. Poništenjem institucija, dovođenjem na njihovo čelo primitivnih neškolovanih kabadahija spremnih na svako zlo i uništenje svakog pojedinca, subjekta, svega što vide, samo kako bi se dokopali novca; Istrajavanjem na tome, Dodik je došao u situaciju da on bude sve i da njegovo bude sve tako što će oteti ne gledajući na preteške posljedice tih nedjela; Ni ne razmišljajući o njima.

9. Za šta će mu sve što je oteo? Vjerovatno ni on sam više to ne zna, ali osjeća uvijek istinsku glad za novim otimačinama. Prokletstvo Nikad Najedenog. To mu je i najveća kazna od koje ne može pobjeći.

I kada jednom ode, a otići će, biće i tada gladan; Očiju gladnih, Nenajedenih!

10. Jeziv je život Uzurpatora. 

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Novi stečajni upravnik FG "Birač" Miodrag Petrović, intimus i blizak saradnik Zorana Stevanovića Gladnog

Miodrag Petrović imenovan je za novog stečajnog upravnika FG "Birač", pa samim tim i “Alumine”. 

Petrovića je na tu funkciju favorizovao Zoran Stevanović Gladni, čiji je Petrović intimus i vrlo blizak saradnik. 

Kako sam ranije objavio, Miodrag Petrović je dugogodišnji stranački kadar SNSD-a, direktor RJ “Pošte Srpske” u Zvorniku, a trenutno je angažovan na nekoliko stečajeva u Gradu Droge Medelinu.

Petrović je, izvan svake razumne sumnje, spreman da uvede Gladnog u upravu “Alumine”, ali i da uradi sve nezakonito što mu se naredi.

Da ne bude zabune, konačnu odluku o novom stečajnom upravniku “Alumine” donio je Milorad Dodik. 

Sve sam pojasnio u tekstu "Dodik u ulozi stečajnog suda, sudije i stečajnog upravnika “Alumine” bira svog pomoćnika koji će biti Asasin te firme: Miodrag Petrović i Nebojša Matić najveći su favoriti za tu ulogu"

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter