Skupštinska većina u Banja Luci želi tajkunima omogućiti stambenu gradnju a ne građanima park

Skupštinska većina u Banja Luci želi tajkunima omogućiti stambenu gradnju a ne građanima park

Pao park, većina protiv novog parka u Banjaluci. Novi park, planiran kod tržnog centra Delta planet, u Banjaluci, bar za sada, neće biti izgrađen. Iako je inicijativa, konačno, prošla nadležnu komisiju početak izgradnje parka nije dobio potrebnu podršku u gradskoj skupštini.

Dragoslav Topić, odbornik SNSD-a, prije nekoliko dana je rekao da u “ovom trenutku nije pametno trošiti milione za gradnju parka a rekao je da je i protiv gradnje parka bez sportskih terena“. On je, prije nego što će Komisija za prostorno uređenje, čiji je član, odobriti da inicijativa ode u skupštinu, rekao da u odluci da se ne dozvole izmjene regulcionog plana, koje bi omogućile izgradnju parka, nema politike.

Odbijanje da se dozvoli gradnja parka jednako je odbijanju da se omogući prodaja hale italijanskom investitoru u Ramićima, smatra odbornik “Pokreta Banjaluka zove”, Saša Lazić. On smatra i da je nenormalno da je stav partije postao bitniji od normlnih uslova za život.

“Banjaluci, nekadašnjem gradu zelenila treba ne jedan nego još pet parkova. Era betonizacije će nas sve progutati“, rekao je Saša Lazić.

Nezvanično, pojedini odbornici ali neki od banjalučkih investitora smatraju da je gradnja parka na velikom prostoru kod Delta planeta nepopularan potez jer je taj dio grada povoljan za gradnju stambenih objekata koji pojedincima mogu donijeti veliku zaradu.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter