Ski centar Igrišta bez snijega i skijaša nakon -otvaranja sezone- i bačenih 55 miliona KM (Video)


Ski centar Igrišta bez snijega i skijaša nakon -otvaranja sezone- i bačenih 55 miliona KM (Video)

Krajem prošle godine Nedeljko Elek, predsjednik Olimpijskom centra Jahorina, direktor Ljevnaić, načelnik Vlasenice Mićo Kraljević i predstavnici Vlade Republike Srpske svečano su otvorili skijališnu sezonu i Ski centar Igrišta, u čije je uređenje Vlada preko Olimpijskog centra Jahorina bacila nevjerovatnih 55 miliona maraka, umjesto planiranih 32 miliona, koliko je prvobitno bilo planirano.

Na stazi nema ni snijega ni skijaša, a od početka se znalo da će ogroman novac biti bačen, jer je nemoguće graditi ski centar na svega 1000 metara nadmorske visine, jer su klimatske promjene očigledne i bez vještačkog snijega nema snijega i skijanja na Jahorini i Igmanu, koji su na mnogo većoj nadmorskoj visini od Igrišta. U mnogo navrata sam javno apelovao i upozoravao na ovaj problem i ukazivao da će ogroman novac biti uzaludno bačen, vodio duele sa Elekom i govorio na sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske ali uzalud, Vlada i Mafija su bili odlučni da operu i opljačkaju narodni novac.

Ništa nije završeno, ali uprkos tome investicija je udvostručena, umjesto 32 miliona do sada je koštalo 55 miliona maraka, a treba još mnogo novaca da se sve koliko-toliko završi i stavi u funkciju. Samo je šestosjed, kupljen od Lajtnera čiji je zastupnik direktor Ljevnaić, plaćen 24 500 000 KM, sistem osnježavanja 10 500 000 KM, takođe nije u funkciji, kao ni vještačko jezero od 5 miliona KM.

Nisu u funkciji restoran i kafići koji su „svečano otvoreni“ uoči nove godine, i kako bi se u režimskim medijima, koji su hvalili projekat, pokušalo opravdati bacanje narodnih para i nova pljačka vijeka.

U svakoj pravnoj državi svi odgovorni bi bili pozvani na odgovornost zbog zloupotrebe, bacanja i pljačke narodnog novca, a samo kod nas niko ne odgovara, iako su pljačka i kriminal više nego očigledni za sve, osim za policiju, tužilaštvo, pravosuđe i druge zarobljene institucije Republike Srpske.

Svaki komentar je suvišan. Pogledajte video prilog sa lica mjesta, koji smo snimili uprkos opstrukcijama ljudi iz vlasti koji su se pojavili čim smo došli na Igrišta i tražili da prekinemo snimanje…

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter