Skandalozno: Đukanovićev DPS u kotlarnici Rudnika uglja u Pljevljima spaljuje dokaze o malverzacijama i prevarama

Skandalozno: Đukanovićev DPS u kotlarnici Rudnika uglja u Pljevljima spaljuje dokaze o malverzacijama i prevarama

Velika akcija čišćenja tragova očito se sprovodi i u Rudniku uglja Pljevlja, spaljivanjem dokumentacije kako se nezvanično može čuti, saopštili su iz Demokratske Crne Gore.

Prema rečima Nikole Rovčanina potpuno je očekivano da DPS funkcioneri u državnoj upravi i državnim preduzećima nakon izbornog poraza 30. avgusta čiste za sobom tragove, prikrivajući tako razne malverzacije i zloupotrebe.

– Vjerovatno da stotine i hiljade tendera u poslednje tri decenije kriju tajne finansijskih malverzacija. Ova kompanija godišnje prihoduje više od 50 miliona eura, a to znači da je u godinama dok je njom upravljao DPS taj iznos odavno premašio milijardu eura. Imajući u vidu “poštenje” DPS funkcionera, izostanak bilo kakve objektivne evizije ili istrage tužilaštva svih ovih godina, opravdane su sumnje šire javnosti o milionskim malverzacijama – kazao je Rovčanin dodajući da je uvjeren da je iz ove kompanije u poslednje tri decenije izašlo najmanje 20 milionera.

– Niko nikada nije procesuiran niti je neko odgovarao. Svežiji primer je bahaćenje odlazećeg ministra Boškovića prilikom nabavke luksuznih džipova, sponzorisanje rukometa sa milionskim iznosima i izgradnja stambene zgrade po nerealnim cenama. Tu je i nabavka dampera, rezervnih djelova i slično-kazao je Rovčanin dodajući da sve ovo u godinama iza nas nije bilo dovoljno tužilaštvo da sprovede istragu.

– Danas, imamo spaljivanje dokumentacije, ali uveren sam da se nečasne radnje ne mogu spaliti i da će ukoliko se dokaže postojanje nezakonitosti, odgovorni izaći pred lice pravde – zaključio je Rovčanin.

U Rudniku tvrde da se radi o redovnom sređivanju arhive

Iz Rudnika uglja tvrde da se radi o redovnom godišnjem sređivanju arhivskog i kancelarijskog prostora u okviru Sektora ekonomskih poslova.

– Po nalogu direktora sektora Dragana Mijatovića, izvršeno je uklanjanje i uništavanje radnih kopija dokumentacije u kotlarnici RJ “Održavanje” RUP-a-odgovoreno je iz kabineta izvršnog direktora, Rudnika uglja.


Izvor:borba.me