Skandal na Balkanu - Fudbaler iz Kameruna optužio glavnog sudiju za rasizam

Skandal na Balkanu - Fudbaler iz Kameruna optužio glavnog sudiju za rasizam

"Kada je dosuđen penal za Budućnost, bio sam blizu sudije i rekao mu: 'Ovo nije penal, ovo ne može da bude penal, ovo nigdje nije penal'. On mi je dobacio: 'J..... te crnac'

Skandal zbog prekida utakmice Budućnost – Zeta mogao bi da poprimi još veće razmjere, jer je fudbaler Zete – Kamerunac Alfons Sopo optužio sudiju Nikolu Dabanovića da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi! „Kada je dosuđen penal za Budućnost, bio sam blizu sudije i rekao mu: ‘Ovo nije penal, ovo ne može da bude penal, ovo nigdje nije penal’. On mi je dobacio: ‘J….. te crnac’. Znam crnogorski jezik, sve razumijem… Simović je stao u moju zaštitu i on je isključen“, kazao je za „Vijesti“ Sopo, koji od 2015. godine igra u Crnoj Gori, a prije Zete je nastupao za Rudar.

Sopo (35) kaže da se ovakav slučaj dogodio još jednom… „Drugi put se ovo događa. Ne mogu da se sjetim imena sudije koji je to uradio ranije. Ne znam da li su oni rasisti, ali ovo jeste nepoštovanje. Došao sam iz Kameruna da igram u Crnoj Gori i ono što najmanje očekujem jeste poštovanje. Da se ovako nešto dogodi u Francuskoj ili Engleskoj, to bi bio skandal velikih razmjera“, rekao je Sopo.

Izvor: in4s.net

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks