Sjajna pobjeda odbojkašica Srbije na startu Svjetskog prvenstva

Sjajna pobjeda odbojkašica Srbije na startu Svjetskog prvenstva

Odbojkašice Srbije sjajno su počele Svetsko prvenstvo u Japanu, maksimalnom pobedom nad Dominikanskom Republikom 3-0 (25:17, 25:20, 25:22).

U drugoj rundi Srbija igra sa Kenijom u nedelju od 12.20, a potom slede okršaji sa Brazilom, Kazahstanom i Portorikom.

Dalje prolaze četiri najbolja tima, a s obzirom da se prenosi bodovi iz mečeva sa ekipama koje se plasiraju u drugu fazu, a da je Dominikanska Republika u toj konkurenciji, ovo je bio izuzetno važan meč za Srbiju.

Najviše poena u srpskom timu osvojila je Brankica Mihajlović (22), a sledila ju je Tijana Bošković sa 15.

Izvanredno je tim Zorana Terzića počeo meč, poveo sa 6:1 uz sjajnu igru Brankice Mihajlović i Tijane Malešević, da bi ubrzo bilo 13:3, pa je prvi set već tada praktično rešen.

Dominikanke su u naredna dva seta pružile znatno jači otpor. Jesu Srpkinje vodile u ranoj fazi seta, Dominikanke su onda preokrenule na 11:10, ali se ključnom ispostavila serija 4-0 kojom je Srbija povela 16:13.

Nisu se predavale rivalke, prišle su ponovo na -2, ali Maja Ognjenović završava set za vođstvo 2-0.

Dominikanska Republika kreće još odlučnije u trećem setu, na prvom tehničkom tajm autu vode 8:3, potom je bilo i 13:9, ali na krilima Mihajlovićeve stiže Srbija do preoketa (17:16).

Usledio je novi preokret, povela je Dominikana sa 20:19, ali tandem Ognjenović-Rašić donosi Srbiji tri vezana poena i ubrzo je meč bio gotov.

SP, Grupa D, I kolo:

Srbija – Dominikanska Republika

Hamamacu, Japan

Sudije: Fabris Kolados (Fra), Brajan Čarls (Trinidad i Tobago)

Srbija: Ognjenović (k), Buša, Živković, Malešević, Mihajlović, Veljković, Pušić (l), Bjelica, Aleksić, Stevanović, Rašić, Popović (l), Bošković, Milenković:

Dominikanska R: De la Krus de Penja (k), Vargas Valdes, Eve Mehija, Kastiljo (l), Dominges Martines, Marte Frika, Arijas Peres, Rivera Brens, Penja Isabel, Mambru Kasilja, B. E. Martines, H. Martines, Gonsales Lopes, Martines Karo (l).


Izvor: b92