Sjajna Marica Gajić i košarkašice BiH - poruka političarima u BiH - erupcija oduševljenja javnosti (Foto/Video)


Sjajna Marica Gajić i košarkašice BiH - poruka političarima u BiH - erupcija oduševljenja javnosti (Foto/Video)

Moram priznati da sam zbog neke stalne trke slabije pratio sport i Evropsko prvenstvo u košarci za košarkašice, i uspio sam da pogledam samo finalnu utakmicu u kojoj je Srbija savladala Francusku i postala šamion Evrope, ali sam u štampi pročitao da su i košarkašice Bosne i Hercegovine imale dobar nastup. Osvojile su peto mjesto i plasirale se na naredno Svjetsko prvenstvo ili kvalifikacije, ako ne griješim, što je najveći uspjeh i djevojkama svaka čast.

Maricu Gajić poznajem lično, upoznali smo se nedavno u Trebinju, a njen i gest ostalih košarkašica me je ostavio bez teksta. Ne samo da su dobre sportiskinje i košarkašice, već su pokazale da imaju jak karakter i veliku hrabrost. Baš je na mene ostavio jak i sjajan utisak javni nastup i snimak u kome obrazlažu zbog čega nisu željele da im se organizuje svečani doček u Sarajevu i da učestvuju u predstavama političara koji im nisu omogućili ni minimum uslova za rad i treniranje.

Volim ljude i složne ekipe sa stavom i karakterom, posebno one koje prkose moćnicima i sistemu, i malo je reći da su me oduševile i uljepšale dan genijalnim video klipom. Svaka im čast, od srca se radujem njihovim daljim uspjesima. Svaki uspjeh na međunarodnom planu je velika stvar, moram priznati da do nedavno osim Marice Gajić i Razije Mujanović, koja je član Stručnog Štaba, druge djevojke nisam pratio ali biće vremena da se ispravim jer su stvarno to zaslužile, i borbenošću, timskom igrom ali i javnim nastupom kojim su meni, a vjerujem i mnogima, skrenule pažnju na sebe.

Pogledajte video prilog koji je izazvao erupciju komentara i oduševljenja u javnosti.

VIDEO:

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: nebojsavukanovic.info/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter