Sirotinjo i Bogu si teška – 13 godina života bez struje (Video)


Sirotinjo i Bogu si teška – 13 godina života bez struje (Video)

Čedo Slijepčević iz sela Ivica kod Ljubinja već 13 godina živi u kući bez struje, a skroman borački dodatak jedini je izbor prihoda u petočlanoj porodici. Čedo je u Otadžbinskom ratu izgubio brata, a iako su njegovi roditelji dali sina za Republiku Srpsku poslednjih 7 godina života proveli su u mraku jer im je Elektro-Ljubinje isključilo struju, a država za koju se sin borio i poginuo pokazala se gora od zle maćehe.

Elektro-Hercegovina po presudi nije uspjela da naplati prinudno dug oduzimanjem pokretne imivine, koji je iznosio oko 1300 maraka nakon presude ali je dodatno narastao zbog kamate, taksi, sudskih i troškova vještaka. Čedo je davao državi 3 dunuma zemlje, oranice, šume ili pašnjaka da bira i naplati potraživanja, podnosio zahtjev da plati novi priključak ali u Elektro-Hercegovini nisu to dozvolili sve dok ne plati dugovanja po presudi koja je naslijedio od roditelja, i čak su zabranili da od komšije koristi struju za osnovne potrebe.

Čedo ističe da su mnogo veću ljudskost, razumevanje i poštovanje prema njegovoj porodici pokazali Hrvati, protiv kojih se borio i poginuo njegov brat, nego vlasti Republike Srpske.

Opširnije u video prilogu - Video:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: nebojsavukanovic.info/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks