SIPA vrši pretrese na više lokacija u -Sektor sekjuriti- Mogući razlog poreska utaja ili prevara 

SIPA vrši pretrese na više lokacija u -Sektor sekjuriti- Mogući razlog poreska utaja ili prevara 

Pripadnici SIPE od jutros vrše određene provjere u bezbjednosnoj agenciji "Sektor sekjuriti" u Banjaluci. Da se vrše određene aktivnosti u Banjaluci BN-u je potvrdila i portparolka SIPE Jelena Miovčić, koja je kazala da se to provodi po nalogu Suda BiH.

"Određene aktivnosti se provode na više lokacija u Banjaluci od 8 sati jutros i više detalja biće poznato naknadno", kazala je Miovčić.

Kako BN saznaje u pitanju je 18 lokacija pomenute agencije, koja se u posljednje vrijeme dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, sinom člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ranije Sektor je bio u vlasništvu ubijenog banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Kako saznajmo pripadnici SIPA izuzimaju dokumentaciju, računare, a izuzeta je, kako tvrde naši izvori, i određena količina novca.

Iz SIPA-e je saopšteno da se operativna akcija kodnog naziva „Kruna“ provodi na 18 lokacija, na širem području Bosne i Hercegovine, zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičeni počinili krivično djelo „Poreska utaja ili prevara“ iz člana 210. stav (3) Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Navedene aktivnosti, prema saopštenju, se realizuju u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine i  policijskim službenicima mjesno nadležnih MUP-ova a pod nadzorom i uz koordinaciju postupajućeg tužioca, Tužilaštva Bosne i  Hercegovine.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter