SIPA uhapsila voditelja Almira Čehajića Batka (Foto)

SIPA uhapsila voditelja Almira Čehajića Batka (Foto)

Pripadnici SIPA-e po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo uhapsili su danas voditelja Almira Čehajića Batka zbog sumnje na zloupotrebu položaja i ovlaštenja, odnosno pranja novca. - U akciji kodnog naziva Network u Sarajevu su u toku pretresi na četiri lokacije. Okončan je pretres na dvije lokacije, a jedna osoba je uhapšena – kazao je Luka Miladinović, portparol SIPA-e.

Na naš upit da je uhapšeni Almir Čehajić, portparol SIPA-e je kazao: - To vam u ovom trenutku akcije ne mogu kazati.

Izvor: faktor.ba

Foto: M.Kadrić/S pretresa prostorija radija "Otvorena mreža"

SIPA uhapsila Almira Čehajića Batka zbog malverzacija s novcem prikupljenim za liječenja! Otkrivamo detalje!

On je priveden zbog finansijskih malverzacija. Pripadnici SIPA-e danas su uhapsili u Sarajevu Almira Čehajića Batka, sarajevskog voditelja i humanistu. On je priveden  navodno zbog finansijskih malverzacija.  Uhapšen je po naredbi Tužilaštva, a u toku je pretres njegove imovine kao i službenih prostorija. Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi akcija i pretresi se izvode na četiri lokacije. Akcija kodnog naziva "Network"  izvedena je po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila nam je Azra Bavčić, portparol sarajevskog tužilaštva koja je dodala da za sada nema detalje o slučaju te za koje krivično djelo se Čehajić tereti.

Kako nam je otkrio izvor blizak istrazi Čehajić se tereti za pranje novca i zloupotrebu službenog položaja. U toku je i pretres prostorije "Otvorene mreže" jer se sumnja da je novac zloupotrebljen od liječenja. Ćehajić je inače poznat i humanitarnom radu i emisiji "Udri mušk"i na radiju "Otvorena mreža" preko koje prikuplja novac za teško oboljele kojima treba pomoć.

Piše: A.Aljimi/M.Aščić
Izvor: avaz.ba

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks