Sin šest godina krio tijelo majke i dizao njenu penziju

Sin šest godina krio tijelo majke i dizao njenu penziju

Slovenska policija pritvorila je 67-godišnjaka koji je više godina tajio smrt majke i podizao njenu penziju, a njeno je tijelo pronađeno u jednom stanu na području Ljubljane nakon što je njen nestanak policiji prijavila ostala rodbina.

Policijska uprava Ljubljana navodi da je krajem prošle sedmice rodbina nestale  97-godišnjakinje prijavila slučaj kao sumnjiv jer im je  67-godišnji muškarac, navodno sin koji koji je zadužen za starateljstvo, onemogućavao sve  kontakte, prenose slovenski mediji.

Daljnjim prikupljanjem informacija policija je u jednom stanu na području Ljubljane našla tijelo tražene osobe. 

Smrt je po do sada poznatim podacima nastupila prije više godina, a uzrok smrti još nije poznat, navode kriminalisti.

Osumnjičen je cijelo vrijeme ostalu rodbinu uvjeravao da je ona živa, a budući da je imao punomoć podizao je i prihode s njenih računa, pa i njenu penziju, navode mediji prema izvorima u policiji.

Iz policije su, ne potvrđujući identitet uhapšenog, naveli da se sumnjiči za krivično djelo skrnavljenje mrtvog tijela, izazivanja smrti zanemarivanjem osobe i prevare, prenosi Hina.

Policija nastavlja s prikupljanjem obavijesti i utvrđivanjem okolnosti događaja, o čemu će biti obaviješteno nadležno državno tužilaštvo, naveli su u Policijskoj upravi Ljubljana.

Kako navodi televizijska postaja POP-TV, neslužbeno se saznaje da je sin mrtvo tijelo svoje majke u stanu držao punih šest godina, a ostaloj rodbini je tvrdio kako on s njima ne želi komunicirati, a u međuvremenu je redovno podizao njenu penziju.

Izvor: Fena/ Infomedia Balkan