Sigurni glasovi: Mobing i pritisak Dodikove SNSD na radnike u Inspektoratu Republike Srpske (Foto/Dok.)


Sigurni glasovi: Mobing i pritisak Dodikove SNSD na radnike u Inspektoratu Republike Srpske (Foto/Dok.)

I zaposleni u Inspektoratu Srpsku, instituciji koja bi trebala da se bavi kontrolom poštovanja zakona o rada privrednih subjekata, u poslednje vrijeme su izloženi snažnom pritisku šefova i čelnih ljudi ove institucije.

Od zaposlenih se traži da ostave lične podatke u bazu sigurnih glasova SNSD-a, te da upišu imena članova porodice, srodnika i prijatelja koji bi trebali da glasaju za režim i vladajuću stranku.

Ukoliko inspektori i radnici zaposleni u Inspektoratu Srpske odbiju da rade za SNSD i prikupljaju sigurne glasove izloženi su mobingu, ucjenama i pritisku. Ovakvo ponašanje je drsko, sramno, nedopustivo i nezakonito, i pozivam sve radnike i građane Srpske da se suprotstave pritisku, jer niko nema pravo da ih ucjenjuje, da mi se slobodno jave i dostave dokaze o mobingu, pritisku i ucjenama radnika, a šefovi i kadrovi SNSD-a koji drsko zloupotrebljavaju položaj sigurno će zbog toga odgovarati.

Prvi čovjek Područne jedinice  RUGIP-a u Banjaluci Miloš Aćić, kao i njegova desna ruka Maja Jovanović, popustili su sa pritiscima u RUGIP-u čim sam objavio tekst o njihovim zloupotrebama, održali sastanak sa radnicima i obećali da će dati Ugovore o radu pod uslovom da ćute, ne govore meni i javnosti više detalja o mobingu i pritiscima. Uskoro više detalja, uz poruku svim zaposlenim da ne treba da se povlače već suprostave i pruže otpor partijskim poslušnicima koji ih pokušavaju ucijeniti.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: capital.ba
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter