Šezdeset godina u braku - Najstariji holivudski bračni par, on ima 103, a ona 100 godina


Šezdeset godina u braku - Najstariji holivudski bračni par, on ima 103, a ona 100 godina

Stotrogodišnji legendarni glumac Kirk Daglas je je skoro šezdeset godina u svijetu glume, a i dalje je u epicentru javnosti.

Naime, Kirk je glumio punih 57 godina u čak 97 filmova, a njegov privatni život takođe je poput pravog filma.

Glumac je bio u braku sa Dianom Dil osam godina, sa kojom ima sinove Majkla i Džoela, a drugi brak sklopio je sa En Bajdens 1954. sa kojom je i dan danas.

En je proslavila stoti rođendan, a bavila se prevođenjem, s obzirom na to da govori nekoliko jezika. Kirka je upoznala 1953. godine kada je on snimao čuveni film “Strast za životom”, u kojem je glumio Vinsenta Van Goga, piše u njihovim zajedničkim memoarima “Kirk i En”.

– Kirk mi je prišao i pitao me: “Hoćeš li sa mnom i prijateljima na večeru u jedan “šik” restoran?” Rekla sam mu: “Ne hvala, idem kući ispeći jaja. To nije baš očekivao” – rekla je En svojevremeno.

Par je nakon što se između njih izrodila ljubav dobio sina Erika, koji je nažalost preminuo 2004. godine, ali to nije poljuljalo Kirka i En da nastave sa svojim životima.

Takođe, Kirk je otkrio u pomenutim memoarima da je bio nevjeran supruzi.

– Shvatala sam da je nemoguće očekivati vjernost u braku – istakla je jednom prilikom En i dodala da su uvijek bili romantični, te da su jedno drugom slali ljubavna pisma.

– Nismo slali mejlove. To jednostavno nije to. Doduše, za stoti rođendan kupila sam mu “iPad” koji i danas koristi. Svako veče imamo ono što zovemo “zlatni sat”, najčešće prije večere. Tada uzmemo svako svoje piće i razgovaramo o onome što se događalo tokom dana.

 

Izvor: srpskainfo.com