Serijal vile naših moćnika – skromna kamena vila Veska Krunića, šefa Kabineta Luke Petrovića (Foto/Video)


Serijal vile naših moćnika – skromna kamena vila Veska Krunića, šefa Kabineta Luke Petrovića (Foto/Video)

Nevjerovatno je  kako se političarima na vlasti estetiziraju čula i osjećaj za lijepo, posebno kad grade sebi skromne kuće, vile i hacijende. U Trebinju je već stvoren jedan prepoznatljiv stil, koga u šali zovu Crveni ili Lukin rokoko, a karakteriše ga dominacija zidova od klesanog kamena, masivnost, dugački kameni bedemi, te upotreba kovanog gvožđa i drveta.

Jedan iz plejade zaboravljenih asova, koji se pomalo ukazuje u javnosti samo preko skromne vikendice koju gradi na Jasenu kod Trebinja, je domaćin i kućević Vesko Krunić, bivši odbornik PDP-a u Skupštini grada Trebinja, koji je još prije 15 godina shvatio kakve su pogodnosti i blagodati vlasti i bliskosti vrhu vlasti i don Luku Lučianu Petroviću, pa je prešao u SNSD, napredovao, mijenjao funkcije i dogurao do šefa Kabineta don Luke.

Druženje sa Lukom, posebno na hacijendi u Zagori, očito su uticala da se razvije sličan ukus u građevini, što pokazuje skromna kamena vikendica na Jasenu. Drug Vesko nema kapacitete da parira šefu u kvadratima i masovnosti, a ne bi valjalo da ga sustigne jer bi mu stigao katil-ferman, ali je dostojno kopirao bazične osnove Crvenog Lukinog rokokoa.

Pridvorčani nam javljaju da je čak 700 kubnih metara zemlje sa gradilišta nove bolnice do Veskove vikendice na Jasenu, i ako Bog da biće dobrog raštana na jesen, jer on voli novu zemlju.

Kako je moguće od skromne plate graditi ovakve objekte, imati stil života svjetskog džet-seta, kakav ima Luka i prijatelji, pitanje je na koje treba da odgovori narod, koji je obolio od Štokholmskog sindroma, puzi pred njima za mrvicama, nema slobodu niti život dostojan čovjeka, a nažalost divi se moćnicima što oni više otmu od njega, podržava na izborima, što će sigurno jednog dana biti predmet studija i proučavanja.

Pogledajte video prilog o skromnoj vikendici druga Veselina Krunića, šefa Kabineta direktora i druga Luke Lučijana Petrovića…

 

VIDEO:

 

VIDEO:

 

VIDEO:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović/Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter