Selektivni odnos pravosuđa prema srpskim žrtvama - Sramna presuda Vikiću za ubistvo vojnika JNA

Selektivni odnos pravosuđa prema srpskim žrtvama - Sramna presuda Vikiću za ubistvo vojnika JNA

Oslobađajuća presuda Draganu Vikiću i ostalim za ubistvo vojnika JNA u Sarajevu, još jednom je pokazala selektivni odnos pravosuđa prema srpskim žrtvama. Do sada smo imali tek neznatan broj osuđujućih presuda za ubistva Srba, što je u potpunoj nesrazmjeri sa brojem žrtava. Ovoj sramnoj presudi dodatnu dimenziju daje to da nema presude za ubistvo zarobljenika što je protivno svim pravilima ratovanja i protokolom Ženevske konvencije – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović. 

Borenović kaže da je Sarajevo stradalničko mjesto za srpski narod. 

- Sjetićemo se Dobrovoljačke ulice, zločina za koji niko nije odgovarao i mjesta na kojem se ne smije obilježiti dan stradanja vojnika koji su se povlačili iz Sarajeva. Sjetićemo se Кazana, gdje su ubijani i bacani ljudi zato što su Srbi, a danas su na sramnoj spomen ploči označeni kao građani, bez nacionalnog prefiksa.

Sjetićemo se hiljada ubijenih Srba tokom rata od ruke pripadnika tzv. Armije BiH i paravojnih formacija, kao i više od 100.000 Srba protjeranih iz grada u kojem su vjekovima živjeli. Današnja presuda je samo kap u moru nepravdi koje su učinjene prema našem narodu, a sa kojima se mi nikada nećemo pomiriti – poručio je Borenović.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter