SDS se -lomi- oko podrške Stanivukoviću

SDS se -lomi- oko podrške Stanivukoviću

Sjednica Predsjedništva SDS-a na kojoj bi trebalo biti odlučeno koje kandidate će ta stranka podržati za gradonačelnike i načelnika opština na predstojećim lokalnim izborima biće održana u narednih desetak dana, saznaje Insajder.

Izvori našeg portala iz vrha najveće opozicione političke partije u Republici Srpskoj tvrde da će najviše polemike biti oko izbora kandidata opozicije za gradonačelnika Banjaluke.

- SDS još nije odlučio ko će biti kandidat za gradonačelnika najvećeg grada u Srpskoj. Iako postoji okvirni dogovor sa PDP-om i ostalim opozicionom strankama da se na lokalnim izborima u Banjaluci izađe s jednim, zajedničkim kandidatom, u vrhu SDS-a ne postoji jedinstven stav o tome ko bi to mogao da bude - otkrivaju naši sagovornici.

Iako je šef Gradskog odbora PDP Banjaluka Draško Stanivuković u svojoj stranci još davno predstavljen kao kandidat za gradonačelnika, izvori našeg portala tvrde da u Predsjedništvu SDS-a ne postoji jedinstvo oko toga da najveća opoziciona partija podrži Stanivukovićevu kandidaturu.

- U vrhu SDS-a nije mali broj onih koji smatraju da Stanivuković nije najbolji izbor. O tome će sigurno biti vođena ozbiljna diskusija na predstojećoj sjednici stranačkog Predsjedništva. Takođe, narednih dana očekuju se sastanci najviših funkcionera SDS-a i PDP-a na kojima će se pokušati doći do dogovora o zajedničkim kandidatima u svim lokalnim zajednicama - ističu naši izvori. 

Izvor: insajder.in

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks