SDA brižno čuva SNSD od propasti

SDA brižno čuva SNSD od propasti

"Podrška SDA Savjetu ministara koji vodi Zoran Tegeltija, uz istovremenu ocjenu da je to najgori Savjet ministara od Dejtona, govori da SDA brižnije čuva SNSD od propasti", saopštio je Nenad Nešić predsjednik DNS-a.

"Nisu kritike na račun DNS-a zbog naše stranke nego zato što se želi pogubnost političkog braka SDA-SNSD po Republiku Srpsku i njene interese", smatra Nešić i dodaje:

"SNSD je u taj brak kao miraz donio prenos više od 80 nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo BiH. A DNS nije glasao ni za jednu!"

"Odlično smo razumjeli da je SNSD kumovao usvajanju Amandmana i na Ustav BiH kojim je Republika Srpska ostala bez Brčkog. Odlično smo mi razumjeli da su Dodik, Tihić i Čović u Prudu dogovorili ustavno i teritorijalno preuređenje BiH jer vi u SNSD mislite da imate monopol na srpske nacionalne interese. A ja vam kažem - ti nacionalni interesi su u srcima svih Srba i da bi ih odbranili oni se ne smiju trošiti na interese vaše partije", ističe Nešić.

Razumjeli su to i ljudi u Republici Srpskoj, kako kaže, i to vas čini nervoznim, jer ne možete im više prodavati rog za svijeću. 

"Što se tiče DNS-a o njoj su sud donosili građani a oni su rekli da smo mi treća politička snaga u Republici Srpskoj u dva izborna ciklusa za redom. Velike smo stvari uradili zajedno ali na stvarne promjene niste bili spremni. I ništa iz poraza niste naučili. Zato će se u Republici Srpskoj one dogoditi bez vas", naglasio je predsjednik DNS-a.

"Jer promjene nisu ostavke ili smjene. Mandati i javna preduzeća. Promjene su više djece, manje odlazaka iz ove zemlje, jaka Srpska, poštena vlast, ekonomski razvoj i ulaganje u obrazovanje", zaključio je Nešić.

Izvor:rtvbn