Saznajemo kada će Okružno javno tužilaštvo Banjaluka dostaviti predmet slučaja Dragičević Tužilaštvu BiH

Saznajemo kada će Okružno javno tužilaštvo Banjaluka dostaviti predmet slučaja Dragičević Tužilaštvu BiH

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka danas će dostaviti predmet slučaja Dragičević Tužilaštvu BiH, potrvrđeno je portalu BUKA iz OJT Banjaluka.

"Okružno javno tužilaštvo Banja Luka je dana 22.02.2021. godine, zaprimilo zahtjev Tužilaštva BiH, za dostavljanje gore pomenutog predmeta na uvid. Okružno javno tužilaštvo Banja Luka  će danas  dostaviti predmet na uvid Tužilaštvu BiH", rekli su za BUKU iz ovog Tužilaštva.

Podsjetimo da je neformalna grupa građana "Pravda za Davida" danas najavila polučasovne proteste ispred Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci u periodu od 12 do 12:30 časova.

Neposredni povod jeste zahtjev Tužilaštva BiH prema Okružnom tužilaštvu u Banjaluci, a u vezi sa dostavom predmeta Dragičević njima na uvid.

"Koliko je nama poznato, Okružno tužilaštvo još uvijek predmet nije dostavilo na uvid", rekli su juče iz Neformalne grupe Pravda za Davida.

Podsjetimo da li je Tužilaštvo BiH zatražilo 22. februara dostavljanje predmeta koji se odnose na Davida Dragičevića.

Na temelju podneska predstavnika oštećenih i Udruženja Pravda za Davida, Tužiteljstvo BiH, odmah je uputilo zahtjev za dostavljanje na uvid predmeta koji se odnose na stradanje Davida Dragičevića u mjesecu martu 2018. godine u Banjaluci. Zahtjev je upućen prema Okružnom tužilaštvu Banjaluka i Specijalnom tužilaštvu Republike Srpske.

Nakon dostavljanja i analize predmeta, tužiteljstvo će donijeti odluku o daljim koracima i aktivnostima, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Ozren Perduv iz neformalne grupe Pravda za Davida rekao je tada za BUKU da to daje nadu porodici Dragičević, ali i svim drugima da će konačno biti napretka u rasvjetljavanju ubistva Davida Dragičevića.

"Niko apsolutno više ne vjeruje Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. Oni su pod direktnim uticajem politike i tu prije svega mislim na uticaj koji dolazi od MUP-a RS, prije svega tzv. mistra Lukača, koji je na samom početku od tužioca Lepira tražio ubrzano donošenje naredbe o nesprovođenju istrage. Zašto bi to on radio? Koji je motiv", rekao je tada Perduv.

 Izvor: 6yka.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter