Saradnja sa DNS je moguća, ali samo pod ovim uslovima!?

Saradnja sa DNS je moguća, ali samo pod ovim uslovima!?

Nije SPS zatvorio vrata za saradnju sa DNS, ali se ne slaže ni sa načinom na koji lider te stranke, Nenad Nešić poziva opozicione partije na jedan tako važan sastanak.

Poručio je ovo predsjednik SPS, Goran Selak reagujući na jučerašnji sastanak koji je organizovao DNS, a na koji nisu došli predstavnici ni njegove stranke, niti SDS i PDP.

Selak ističe da je Nešić sam odredio termin sastanka i pozvao opoziciju putem medija, umjesto da ih je nazvao i usmeno dogovorio koji termin im odgovara i šta će biti tema sastanka, a ne da o tome saznaju iz medija.

– Nisam mogao doći na taj sastanak, ali to ne znači da smo zatvorili vrata DNS. Međutim, smatramo da za iskren dogovor i međusobnu podršku nije potrebna nikakva višednevna medijska priprema i ultimatumi – ističe Selak.

On kaže da je SPS za dogovor i za djelovanje. Selak smatra da je potrebno vrijeme za sve opozicione političke subjekte da na svojim organima utvrde politike i stavove po pitanju zajedničkog rada, i da tek onda zajedno razgovaraju o saradnji i podršci.

Podsjećamo, Predsjedništvo SDS je još u četvrtak odlučilo da niko od njihovih funkcionera ne ode na sastanak koji je prethodno zakazao lider DNS.

– Smatramo da je sastanak opozicije zakazan za petak preuranjen i nije pripremljen na najbolji način. Potrebno je više vremena za njegovu pripremu, obzirom na važne teme koje treba da raspravimo na tom sastanku – zaključak je Predsjedništva SDS.

Prethodno je i lider PDP, Branislav Borenović saopštio da nema uslova, niti vidi iskrene namjere organizatora, za uspješno održavanje sastanka, uz “svakodnevno javno ultimativno obraćanje i besmislene optužbe”.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter