Sankcije SAD: Sad ih ima, sad ih nema! Na adresi Dodikovog preduzeća -Fruit Eco- osnovana nova firma


Sankcije SAD: Sad ih ima, sad ih nema! Na adresi Dodikovog preduzeća -Fruit Eco- osnovana nova firma

Rođak porodice Dodik Mirko Dobrić, koji je sa Igorom Dodikom vlasnik firme „Fruit Eco“, osnovao je na adresi tog preduzeća novu firmu „Zelena jabuka“, saznaje CAPITAL.

Novoosnovano preduzeće se kao i „Fruit Eco“ nalazi na adresi Gornji Podgradci bb, Gradiška s tim da im je djelatnost malo drugačija.

Naime, dok se „Fruit Eco“ bavi gajenjem jezgričastog i koštunjavog voća, osnovna djelatnost „Zelene jabuke“ je gajenje bobičastog, orašastog i ostalog voća.

Prema zvaničnim podacima, „Zelena jabuka“ je osnovana krajem aprila, a Dobrić je u ovom preduzeću i vlasnik i direktor.

Važno je napomenuti da su kćerka i sin Milorada Dodika, predsjednika Srpske, Gorica i Igor Dodik od kraja prošle godine pod američkim sankcijama, a pod sankcijama su i sva njihova preduzeća, i svim preduzećima su ugašeni računi u bankama.

Samim tim, pod sankcijama je i preduzeće „Fruit Eco“ u kojem Dobrić dijeli vlasništvo sa Igorom Dodikom i ugašeni su im svi računi.

Podsjetimo i to da je kćerka predsjednika Republike Srpske Gorica Dodik nedavno prebacila preduzeće „Agro voće“ na supruga Pavla Ćorovića.

Takođe, Dodikova je na sličan način pokušala da riješi i problem restorana „Agape“ u kojem dijeli vlasništvo sa suprugom svog brata Ivanom Dodik.

Naime, sin Mirka Dobrića, Aleksandar Dobrić osnovao je na adresi tog restorana „Agape best“.

Nedavno je taj naziv promijenjen i preduzeće se zove „Best service“ ili u prevodu „Najbolja usluga“.

Podsjetimo, banke u RS i FBiH počele su krajem marta sa gašenjem računa pravnim i fizičkim licima koja su pod sankcijama SAD-a.

Piše: Bojana Ninković
Foto naslovna: Facebook/SNSD Banja Luka
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter