Samo ćutite i ako prođe Zakon o kleveti medijski će vas moći braniti jedino RTRS, ATV i naravno Faktor!?


Samo ćutite i ako prođe Zakon o kleveti medijski će vas moći braniti jedino RTRS, ATV i naravno Faktor!?

Govno umotano u omot za bombone. Vlast u Republici Srpskoj na sve načine pokušava da kriminalizaciju klevete predstavi kao nešto što je potrebno kako bi se očistio javni prostor i odvojilo žito od kukolja. Kako bi bile spriječene uvrede i klevete. Istovremeno vlast u Republici Srpskoj svakodnevno zalijeva i njeguje korov u medijima koji šire mržnju, kleveću i vrijeđaju političke protivnike, novinare i nevladine aktiviste.

U Republici Srpskoj postoje i novinari i mediji ali i političari koji izmišljaju lažu, keleveću i etiketiraju političke protivnike, novinare i aktiviste. Nekažnjivo ih optužuju za revolucije, rušenje Republike Srpske, državne udare…Mediji i takozvani novinari naslove smišljaju u dogovoru sa vrhom stranaka a sinhronizovano sa političarima i djecom političara, najčešće kćerkama, ljude koji ne misle kao vrh režima napadaju na društvenim mrežama. O njima šire najgnusnije laži, napadaju ih i etiketiraju zbog njihovih stavova.

Isto to nebrojeno puta do sada je na konferencijama za novinare činio i Milorad Dodik, vrlo vjerovatno, stvarni predlagač izmjena i dopuna krivičnog zakonika Republike Srpske (sigurno niko ne vjeruje da je predlagač Miloš Bukejlović). Istovremeno gotovo nikada ne odgovarajući pred zakonom. Zakonom koji je u Republici Srpskoj već regulisao zaštitu od klevete.

Milorad Dodik rekao je prije nekoliko dana da se čudi zašto novinari brane klevetu i laži. I da je ovdje sve normalno kako nije novinari bi zaista bili za to da se kleveta oštrije sankcioniše (svakako ne kroz krivični zakon jer cijela Evropa odustaje od toga) jer su upravo ovi novinari koji su protiv kriminalizacije klevete najčešće na udaru klevete i laži. Što od strane Milorada Dodika što od antimedija i antinovinara pod njegovom kontrolom.

Novinari, oni istinski, su protiv kriminalizacije klevete jer znaju da ovaj zakon neće teretiti ni Milorada Dodika ni antinovinare već njih, bez obzira što govore istinu.

Novinari su protiv kriminalizacije klevete jer su tužioci u Republici Srpskoj, u velikoj većini, kukavice koje rade kako im se naredi a kompletno pravosuđe se plaši sjene Milorada Dodika.

Novinari su protiv kriminalizacije kelvete jer to nije u interesu Republike Srpske već je u interesu polupismenih idiota koji su ko zna kako došli do novca, stanova, automobila, imovine po zemlji i rasejanju a voljeli bi, logično, da ih o tome niko ne pita niti da iko o tome bilo šta piše. Jednostavno im se ne sviđa kada bilo ko u pitanje dovodi njihov patriotizam dok se skrivaju iza slika sa ikonama, kraj oltara uz kupljenu podršku crkvenih velikodostojnika. Dok im se bijelo nazire iz noseva.

Neće novim zakonom na udaru biti laž i kleveta jer ni do sada nisu. Na udaru će biti istina jer ona je strašnija od laži.

Kažu da sloboda nema cijenu. Zato obuka za rad na CNC mašini i kurs njemačkog jezika imaju. A vi koji ćutite, ne brinite, svi ćete doći na red. Kad nas ugase braniće vas RTRS i ATV. I naravno Faktor. Istinom, svakako, kao i do sada.

Piše: Vladimir Kovačević
Foto naslovna: Gerila/Milorad Dodik na primopredaji dužnosti predsjednika RS
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter