Samo četvoro rukovodilaca bijeljinskog Vodovoda osumnjičeno za štetu od samo 258.000 KM? Dubioza 17 mil.KM

Samo četvoro rukovodilaca bijeljinskog Vodovoda osumnjičeno za štetu od samo 258.000 KM? Dubioza 17 mil.KM

Policajci Uprave kriminalističke policije MUP-a RS su bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli izvještaj protiv četiri osobe zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja ili ovlaštenja oštetile Vodovod iz Bijeljine za oko 258.000 KM.

Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni Predrag Perković, Ivana Stanišić, Milan Panić i Boban Savić.

Iz MUP-a RS je saopšteno da je izvještaj podnesen protiv P.P, I.S, M.P. i B.S.

Kako se dodaje, P.P., I.S. i M.P se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine zaključivali ugovore sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te odobrili plaćanje računa suprotno potpisanom ugovoru.

"Takođe P.P. i M.P. se sumnjiče da su u svojstvu odgovornih lica privrednog društva iz Bijeljine u periodu od 2019. do 2021. godine, zaključivali ugovore u vezi sa građevinskim radovima sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te ispostavljali i plaćali fakture, nakon čega je utvrđeno da izvedeni radovi ne odgovaraju činjeničnom stanju izvedenih radova i vrsti trebovanog materijala", navodi se u saopštenju.

Pored toga, B.S. i I.S. se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine potpisivali izdatnice materijala na određeni novčani iznos, nakon čega je utvrđeno neslaganje prikazanih količina utrošenog materijala sa stvarno izvedenim obimom radova i utroškom materijala. 

"Sve četiri osobe se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine naložili radnicima zaposlenima u ovom društvu izvođenje radova u privatne svrhe na vlastitim imanjima i imanjima drugih lica sa područja Bijeljine", zaključuje se u saopštenju.

Izvor: nezavisne.com

Direktori bijeljinskog “Vodovoda” radnike slali da rade na njihovim imanjima

Bivši direktori bijeljinskog „Vodovoda“ osumnjičeni su da su sklapili fiktivne poslove u vrijednosti četvrtine miliona KM, a uz to su i radnike ovog javnog preduzeća slali da rade na njihovim privatnim imanjima.

Kako CAPITAL nezvanično saznaje prijavljeni su Predrag Perković, bivši direktor “Vodovoda i kanalizacije”, Milan Panić, nekadašnji direktor za pravne i finansijske poslove, Ivana Stanišić, izvršni direktor Tehničkog sektora te Boban Savić.

Iz MUP-a Srpske su navodeći njihove inicijale saopštili da su podnijeli prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini zbog sumnje da su preduzeće kojim su upravljali oštetili za 258.000 maraka.

Naime, osnovano se sumnja da su Perković i Panić od 2019. do 2021. godine, zaključivali ugovore o građevinskim radovima sa preduzećem iz Bijeljine te ispostavljali i plaćali fakture, nakon čega je utvrđeno da ono što je urađeno ne odgovara ugovorenom.

Lica P.P., I.S. i M.P se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine zaključivali ugovore sa drugim privrednim društvom iz Bijeljine, te odobrili plaćanje računa suprotno potpisanom ugovoru.

Sa druge strane, Savić i Stanišićeva su potpisivali izdatnice materijala na određeni novčani iznos, nakon čega je utvrđeno neslaganje prikazanih količina utrošenog materijala sa stvarno izvedenim obimom radova i utroškom materijala.

“Takođe, sva četiri lica se sumnjiče da su kao odgovorna lica privrednog društva iz Bijeljine naložili radnicima zaposlenima u ovom društvu izvođenje radova u privatne svrhe na vlastitim imanjima i imanjima drugih lica sa područja Bijeljine”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Piše: Dejan Tovilović
Foto naslovna: Arhiva
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter