Sami doštampali koliko je trebalo? CIK BiH podnio prijavu Tužilaštvu BiH zbog falsifikovanih biračkih listića


Sami doštampali koliko je trebalo? CIK BiH podnio prijavu Tužilaštvu BiH zbog falsifikovanih biračkih listića

Centralna izborna komisija BiH je danas, postupajući u skladu sa odredbama člana 6.8. stav (1) Izbornog zakona BiH, Tužilaštvu BiH podnijela prijavu, jer smatra da je učinjeno krivično djelo koje se odnosi na izborni proces.

Prema izvještaju Glavnog centra za brojanje, postupajući po Naredbi Centralne izborne komisije BiH od 10.10.2022. godine, na dva biračka mjesta u Bratuncu i jednom biračkom mjestu u Šekovićima je prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 falsifikovanih glasačkih listića.

Osim podnošenja prijave Tužilaštvu BiH, Centralna izborna komisija BiH je u skladu sa članom 6.8 stav (2) Izbornog zakona BiH preduzela potrebne mjere da se sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog djela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to djelo i drugi dokazi.

Također, prema izvještaju Glavnog centra za brojanje, do sada je izvršeno ponovno kontrolno brojanje glasačkih listića za Predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske za 33 općine/grada u Republici Srpskoj, odnosno obrađeno je 1.621 biračko mjesto.

Foto naslovna: I.Š./klix.ba
Izvor: klix.ba

CIK potvrdio postojanje falsifikovanih glasačkih listića i podnio prijavu Tužilaštvu BiH

Centralna izborna komisija BiH je danas, 24. oktobra, podnijela prijavu Tužilaštvu BiH zbog falsifikovanih glasačkih listića, koji su tokom ponovnog brojanja glasova za predsjednika RS otkriveni na nekoliko biračkih mjestima u Bratuncu i Šekovićima. 

Prema izvještaju Glavnog centra za brojanje, na dva biračka mjesta u Bratuncu i jednom biračkom mjestu u Šekovićima je prilikom pregledanja glasačkih listića pronađeno 36 falsifikovanih glasačkih listića, saopšteno je iz CIK BIH. 

“Osim podnošenja prijave Tužilaštvu BiH, Centralna izborna komisija BiH je u skladu sa članom 6.8 stav (2) Izbornog zakona BiH preduzela potrebne mjere da se sačuvaju tragovi navodno učinjenog krivičnog djela, predmeti kojima je ili pomoću kojih je učinjeno to djelo i drugi dokazi”, naglašeno je u saopštenju. 

Ovim je potvrđeno ono što sam najavio još 12. oktobra, kada sam napisao da će se “CIK, izvan svake razumne sumnje, tek suočiti sa falsifikovanim listićima, koje su Dodikovi poltroni štampali i ubacivali u vreće”.

Otkrivanje fasifikovanih glasačkih listića u Bratuncu i u Šekovićima je, bez ikakve sumnje, tek djelić fasifikovanog izbornog materijala, odštampanog nelegalno da bi se i na taj način pokrali glasovima 2. oktobra. 

Narednih dana će se, sasvim sigurno, otkriti precizini podaci o tome koliko je lažnih listića u vrećama.

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pronađeni falsifikovani glasački listići koji su odštampani po nalogu Dodikovog zločinačkog Režima, kako sam to i najavio još 12.10. o.g.; Falsifikovani listići su odštampani u Banjaluci u okviru kriminalnog projekta "Lauš - Treća Smjena"

U tekstu “Kovač monstruozne izborne prevare Dodik i njegov zaštitnik Šmit su raskrinkani i deklasirani; Neminovne drakonske zatvorske kazne za uzurpatora Dodika i Sektaše koji su falsifikatima, prevarama, nasiljem, pokušali izvšiti Izborni Puč” objavio sam u tački 6. da je “Važno istaći da je, za sada, utvrđen tek djelić ukradenog, a CIK će se, izvan svale razumne sumnje, tek suočiti sa falsifikovanim listićima koje su Dodikovi poltroni štampali i ubacivali u vreće. 

Falsifikovane listiće lako je otkriti, a koliko desetina hiljada njih ima pokazaće precizno brojanje u CIK-u”.

Tekst sam objavio 12.10. ove godine, a jedanaest dana kasnije portal “Istraga”.ba došao je do saznanja da su u Centru za brojanje pronađeni falsifikovani glasački listići.

Kako je "Istraga" navela, falsifikovani listići su, dosad, pronađeni u Šekovićima i Bratuncu, te da je na svim zaokruženo ime Milorada Dodika,

Navedeno je da se na listićima ne nalazi nijedan od dva vodena žiga.

Optužbe huškača na nasilje Ratka Kovačevića i Milan Tegeltije “da je to učinila opozicija”, su presmiješne, jer se zna da su falsifikovani listići, bar njihov najveći dio, odštampani u Banjaluci.

Bio je to Režimski kriminalni projekat pod imenom "Lauš - Treća Smjena"! 

Piše: Slobodan Vasković
Izvor: slobodanvaskovic.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter