Sa teškom mukom: Tužilaštvu trebalo više od pola godine da naredi istragu protiv Neškovića? (Video)


Sa teškom mukom: Tužilaštvu trebalo više od pola godine da naredi istragu protiv Neškovića? (Video)

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini konačno je donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Dragana Neškovića, vlasnika benzinskih pumpi zbog napada na radnika u avgustu prošle godine, saznaje Gerila.

U skladu sa Zakonom o krivičnom postupku RS postupajući tužilac koji rukovodi istragom protiv Neškovića formirao je krivični spis, a po okončanju postupka donijeće se odluka o podizanju optužnice u konkretnom slučaju.

Vladimir Dragičević, advokat radnika, potvrdio je za Gerilu da je radna inspekcija u međuvremenu kaznila Neškovića sa 7.000 maraka, jer je utvrđeno da napadnuti radnik nije imao ugovor o radu.
-U toku su dva parnična postupka protiv Dragana Neškovića u kojima tražimo naknade zbog kršenja radničkih prava-
zaključio je Dragičević.

 

Podsjetimo, u avgustu prošle godine na Facebook stranici “Crna lista poslodavaca Republike Srpske” objavljen je video-snimak nadzorne kamere sa Nešković pumpe u Bijeljini na kojem se vidi napad na radnika i ponižavajuće ponašanje, a kako je tada navedeno, riječ je o vlasniku Draganu Neškoviću. Vlasnik benzinskih pumpi je nakon objavljivanja snimka negirao da je on napao radnika.

 

Na snimku se jasno vidi da muškarac istrčava za radnikom i gađa ga najvjerovatnije čašom, nakon čega ispred objekta tjera muškarca da se skine go do pasa, odnosno da skine radnu majicu. Nakon toga je nesrećni radnik otjeran.

Snimak je objavio administrator Fejsbuk stranice Dražan Pejaković, koji je medijima potvrdio identitet radnika, kao i to da je radnika napao vlasnik Nešković pumpe zbog čega je potražio i pravnu pomoć.

Foto naslovna: Screenshot
Video: TikTok Compilations/BijeljinaCom
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter