Sa kim je to bio Milan Bandić kada je umro! Misteriozna smrt povezana sa bivšom misicom?!


Sa kim je to bio Milan Bandić kada je umro! Misteriozna smrt povezana sa bivšom misicom?!

Dodatnu sumnju na dosada službenu verziju gdje se gradonačelnik nalazio kad mu je pozlilo, produbljuje i činjenica da Nastavni zavod za Hitnu medicinu Grada Zagreba i Gradska uprava još uvijek ne žele da odgovore gdje je Hitna pomoć došla po gradonačelnika

Okolnosti smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u noći 27. februara još uvijek nisu u potpunosti razjašnjene, a pitanja bez odgovora nastavljaju da se nižu. Bandić je, zvanično umro od srčanog udara, ali, sudeći po pisanju hrvatskih medija, nejasno je gdje je umro i ko je u tom trenutku bio sa njim.

Dodatnu sumnju na dosada službenu verziju gdje se gradonačelnik nalazio kada mu je pozlilo, produbljuje i činjenica da Nastavni zavod za Hitnu medicinu Grada Zagreba i Gradska uprava još uvijek ne žele da odgovore gdje je Hitna pomoć došla po gradonačelnika.

Nerazjašnjenim okolnostima Bandićeve smrti pozabaviće se Državno tužiteljstvo Republike Hrvatske nakon što je aktivista Stjepan Perko podnio prijavu.

Prijavom su obuhvaćeni Bandićevi prijatelji Gzim Redžepi i Sergije Ivanović koji su javno tvrdili da su bili sa gradonačelnikom kada mu je pozlilo u Ivanovićevoj kući na Vrhovcu, ali i Natalija Prica na čiju je obližnju adresu navodno stigla hitna pomoć. U prijavi se spominje još jedan nepoznati počinitelj.

Zvanična verzija

Hrvatskom se 27. februara munjevito proširila vijest o smrti gradonačelnika glavnog grada Bandića. Nekoliko sati kasnije ustanovljeno je da infarkt nije doživio kod kuće, niti u restoranu nego, prema službenoj verziji, u stanu prijatelja.

- Prije toga je pričao koliko ima visibaba, koliko je to preuranjeno, koliko je toplo. Ništa od druženja ili od priče nije naslutilo na to da on ima nekakve tegobe. Nažalost, evo, to se tako dogodilo da je ustao sa stolice i jednostavno se srušio, pao - govorio je tada pulmolog Redžepi.

Bandić je zvanično infarkt dobio oko 23 sata u Ivanovićevoj kući u kojoj se cio dan družio sa njim i Redžepijem. Prebačen je u bolnicu Sveti Duh, a ubrzo je proglašen mrtvim.

Međutim, najmanje četiri nezavisna izvora potvrdila su da su kola hitne pomoći te večeri došla na obližnju adresu u kojoj se nalazi stan koji koristi Bandićeva saradnica Natalija Prica

Ko je zvao Hitnu?

Hrvatski mediji pišu da, uprkos Bandićevom teškom stanju, njegovi prijatelji nisu zvali pozivni centar Hitne pomoći, već direktora lično. Navodno je pozvan direktno direktor zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić.

- Da je pozvan direktor Hitne pomoći, koji je zatim zvao dispečerski centar da pošalje pomoć na mjesto događaja, a njega je, prema našim saznanjima, zvao šef kancelarije za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, koji se uopšte nije spominjao da je bio na mjestu događaja, što otvara pitanje koliko je tih poziva bilo prije nego što je nazvana Hitna pomoć da dođe i pomogne gradonačelniku - piše portal 24sata.

Redžepi je prethodno tvrdio da je odmah započeo reanimaciju i da je on lično nazvao Hitnu pomoć.

Postoje i nejasnoće oko toga zašto je Bandić prebačen u bolnicu Sveti duh. Kako su ustanovile Vijesti.hr, od kuće Natalije Price do bolnice Sveti duh stiže se dva minuta brže nego od Ivanovićeve kuće do prve najbliže bolnice.

"Medijski linč"

Pred kamerama niko od glavnih aktera priče ne želi da govori o ovim nelogičnostima i nejasnoćama. Od svih ljudi iz grada, jedino je Bandićeva zamjenica komentarisala kaznenu prijavu i odgovorila da li je o svemu razgovarala sa Natalijom Pricom, članicom njene stranke.

- Ne, ne, ne, ne, ne, ne. Ja zaista vjerujem da su sve institucije upoznate sa svim detaljima, a ta institucija nisam ja - kazala je v.d. gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

Bandićeva porodica poslala je saopštenje za javnost putem advokata.

- Molim javnost da se porodica poštedi medijskog linča. Uvredljivim i klevetničkim objavama o pokojniku mediji su prekršili pravila humanosti i pristojnosti, povrijedili su čast, ugled, dostojanstvo, privatnu i intimnu sferu pokojnika i njegove porodice, čime su im nanijeli veliku duševnu bol. Svaka porodica, pa tako i porodica pokojnog Milana Bandića, ima pravo da se dostojanstveno oprosti od svog voljenog pokojnika, a što uvredljivi i klevetnički navodi u medijima ne dozvoljavaju - navedeno je u saopštenju.

Ko je misteriozna Natalija?

Natalija Prica Oreški članica je Predsjedništva i šefica za omladinu stranke Milan Bandić 365, a već dugo intrigira javnost jer je često u njegovoj pratnji.

Natalija je 2011. osvojila titulu Mis Univerzuma Hrvatske i predstavljala je zemlju u Brazilu, a potom se udala za Ivana Oreškog i nakon nekog vremena povukla se iz javnosti.

Završila je studije stomatologije i privukla je pažnju kad se pojavila u Gradskoj skupštini grada Zagreba kao zamjena violončelistkinji Ani Rucner. Naime, Rucner je stavila mandat u mirovanje i na njeno mjesto je došla Natalija kao nestranačka zastupnica. U međuvremenu se učlanila u Bandićvu stranku.

Kako piše Index, Natalija je u utorak proslavila 32. rođendan, a jednom prilikom je viđena sa Bandićem u butiku sa bundama u centru Zagreba, a tom prilikom nijedno od njih dvoje nije imalo zaštitne maske na licu.

Kada je Natalija ponijela titulu misice, izjavila je: ''Moj život zaista se promijenio, imam mnogo zaduženja kao Mis Univerzuma Hrvatske i nadam se da ću sve uspjeti da uskladim sa svojim fakultetskim obvezama".

Foto naslovna: Printscreen/Youtube
Izvor: espreso.co.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter