Ruski horor -Nevesta- ledi krv u žilama (Video)

Ruski horor -Nevesta- ledi krv u žilama (Video)

Domaćoj publici dugo nije predstavljen film strave i užasa poput ostvarenja „Nevesta“, ruskog reditelja Svjatoslava Podgajevskog, koje stiže u bioskope 5. aprila.

Kako je Podgajevski naglasio, njega i ekipu filma na ovakav poduhvat podstakao je članak o čudnim ritualima tokom venčanja i drugih ceremonija koji su se javljali s vremena na vreme kroz istoriju.

„Prišli su mi producenti s predlogom da na tome baziramo scenario, ali, ipak, meni je tu falilo još nešto. Zato smo celoj priči priključili i zastrašujuće običaje koji su bili česti u Ruskom carstvu, kao što je tradicija fotografisanja umrlih članova porodice. Tako je zapravo nastao celokupan scenario za Nevestu“, objasnio je ruski sineasta.

Film je sniman nedaleko od Moskve, na imanju koje je, uz malo prilagođavanja, dočaralo i staru Rusiju i 19. vek, odakle se gledaoci uvode u zastrašujuću priču koja će fascinirati istinske ljubitelje pravog horor filma.

Nevestu igra mlada glumica Viktorija Agalakova, kojoj je ovo prva glavna uloga na filmu, dok mladoženju igra Vjačeslav Čepurčenko, poznat po svojoj roli u TV seriji Infidelities.

Tokom 19. veka u Rusiji je održavana tradicija fotografisanja umrlih članova porodice.

To je činio i jedan fotograf, koji je svoju ženu, kada je umla, sahranio pored tela device kako bi oživeo duh svoje žene u telu mlade devojke.

Nepredviđene okolonosti prekinule su ritual što je dovelo do toga da se oživela žena ponaša čudno.

U modernom dobu, Nastja i njen verenik Ivan putuju u porodičnu kuću njegovih roditelja, gde planiraju da održe venčanje.

Međutim, Nastja vremenom uviđa čudne događaje u kući i shvata da je ona zapravo žrtva čudnih rituala porodice svog verenika.

VIDEO:


Izvor: RTS