Ruši se jedan od splitskih simbola

Ruši se jedan od splitskih simbola

Hotel Marjan u Splitu, koji je izvan funkcije otkako ga je 2006. godine kupio Željko Kerum i kojega je nakon dugotrajnog stečajnog postupka krajem prošle godine kupila rovinjska Adris grupa, biće u potpunosti srušen, otkriva tportal.

Nekadašnji splitski turistički biser i jedan od prepoznatljivih gradskih simbola nakon rekonstrukcije imaće novi toranj visine jednake dosadašnjoj, ali s jednom etažom manje zbog željene veće visine spratova.

Na projektu novog hotela investitori su angažovali 3LHD studio iz Zagreba te čuvenog italijanskog arhitektu i dizajnera Piera Lissonija, a trenutno su u fazi ishođenja lokacijske dozvole.

Po nezvaničnim najavama, u ovoj obnovi hotel će se smanjiti za oko 6,5 hiljada kvadrata i većim dijelom nastojati približiti izvornom obliku iz šezdesetih godina prošlog vijeka, odnosno pokušaće se neutralizovati posljedice nikad dovršene obnove otprije petnaestak godina, kada je investitor bio Željko Kerum, a projektant Jerko Rošin.

Hotel Marjan, nekadašnji ponos splitskog turizma, prije petnaest godina kupio je Željko Kerum za 170 miliona kuna, plativši ga trostruko više od tražene početne cijene. Obećavao je i najavljivao obnovu, čak sklopio ugovor s lancem Hilton, ali se ispostavilo da je ova investicija povukla na dno kompletno njegovo poslovno carstvo.

Za kupnju je garantovao njegov trgovački lanac Kerum d.o.o., pa su ga banke blokirale, a on je najavljivao tužbe protiv banaka.       

Izvor: tportal.hr/Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks