RTRS - Praćenje u stopu BH patriote Milorada Dodika

RTRS - Praćenje u stopu BH patriote Milorada Dodika

RTRS ne prati aktivnosti srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića jer je on entitetski javni servis Republike Srpske, a o radu članova Predsjedništva BiH treba da  izvještava BHRT! Ovako su čelnici RTRS-a pravdali činjenicu da su uglavnom ignorisali, ili puno češće žestoko napadali prethodnog srpskog člana Predsjedništva BiH i druge srpske predstavnike u BiH u protekle četiri godine.

Već dva dana Fabrika mržnje, laži i zla zvana RTRS, te njen drugi kanal zvani ATV, u stopu prate Dodika i satima uživo pratnje njegove nastupe. Više je Dodik bio na RTRS-a danas, prvog radnog dana u Teheranu, tj Sarajevu, nego Ivanić u protekle četiri godine. Biće jako zanimljivo vidjeti kako će Kerber Siniša Mihailović, Nada Veletić i ostali čelnici RTRS-a pravdati nagli veliki zaokret i ogromno interesovanje koje će pokazati za rad Predsjedništva BiH.

Iako je najavljivao da neće ići u Teheran jer ima previše džamija, kako je po glavnom gradu Irana uporno nazivao Sarajevo, i da će se sa video-linkovima uključivati na sjednice Predsjedništva, Dodik je svečano položio zakletvu u zgradi Predsjedništva BiH, pružio ruku i srdačno se ophodio prema Šefiku Džaferoviću. Ne samo da nije kao Košarac i poslanici SNSD-a napustio sjednicu zbog Šefika, i da nigdje nije pomenuo ratne zločine i stradanju Srba na Vozući, već tokom svečanosti nigdje nije bilo srpske zastave u prostoriji i kadrovima tokom televizijskog prenosa, iako je Dodik mjesecima pričao o srpskoj trobojci kao da otkriva toplu vodu, iako je ona davno unešena u Predsjedništvo.

Novi BH patriota u Teheranu je bio pristojan, pomirljiv, konstruktivan i umiljat, da bi ga čovjek mazao na ranu, i nije mu smetalo „arlaukanje“ i prisustvo hodža, kao kod Marića u emisiji „Latinštini“. Umjesto srpske zastave Dodika su interesovali novci, pa je tražio od Komšića i Džaferovića da se drastično poveća budžet, jer je navikao da godišnje potroši 10 miliona iz budžeta.  Vuk dlaku mijenja, ali ćud i navike nikada.

 

Piše: Nebojša Vukanović

Izvor: http://nebojsavukanovic.info/pracenje-u-stopu-bh-patriote/