Roštiljnice na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u II svjetskom ratu i ignorisanje Srba iz Kantona 10 (Foto/Video)

Roštiljnice na jednom od najvećih stratišta srpskog naroda u II svjetskom ratu i ignorisanje Srba iz Kantona 10 (Foto/Video)

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, na sebi svojestven način uvijedio je i dijasporu iz Srpske. “Dođu ovdje, spucaju plate da bi se pokazali, pa idu da rade teške poslove“, rekao je između ostalog Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD, Milorad Dodik, juče je na stranačkom skupu na Kozari poručio da se u Republici Srpskoj najbolje živi i radi, pri tome uvrijedivši one koji su iz raznih razloga morali da napuste Republiku Srpsku.
“Mi smo oni koji vole svakog čovjeka, muškarca i ženu koji ovdje žive i koji hoće da žive ovdje bez obzira na one koji stalno govore da je na nekim drugim mjestima nešto kao malo bolje. A onda kada nam se vrate u iznajmljenim automobilima i za nekoliko dana spucaiju sve svoje plate da bi se pokazali kako su moćni, odlaze na teške poslove koje rade tamo negdje na zapadu i kažu da im je dobro, a nama je najbolje ovdje”, poručio je Dodik i dobio neshvatljiv aplauz prisutnih.

VIDEO:

 

Podsjećamo, Republiku Srpsku je prema procjenama od završetka rata do danas napustilo više od pola miliona ljudi što je ogroman broj kada se ima u vidu ukupan broj stanovnika. Mahom se radi o ljudima koju su sa svojim porodicama preselili na zapad, uglavnom zbog lošeg standarda i nedostatka posla.

Posebnu analizu zavrijeđuje to što se na samom memorijalnom kompleksu na Mrakovici roštiljalo, pa i konzumirao alkohol. Nije jasno zašto niko od organizatora skupa “Živjeće Srpska” nije razmišljao da pokretne roštiljnice postavi na platou kod hotela Monumant, a ne kod spomenika jednog od najvećih stratišta srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

“I među nama ima bitangi sa kojima treba raščistiti, i ne dajte im da se vrate u SNSD. A da bi ja mogao da ih raščistim i da ih pobacamo, morate mi vi pomoći. Ne može neko biti postavljen na poziciju a da okreće glavu od drugog člana SNSD-a. Ne možeš biti direktor a da okreneš glavu i ne pomogneš, nećeš biti direktor”, naglasio je Dodik još jednom stranačku politiku svoje, i na žalost ne samo ove, stranke.

Podoban je onaj samo koji je član. Direktor treba da pomogne članu stranke kojoj i sam pripada. Ne samo treba da pomogne, nego mora da pomogne.

Voditelj manifestacije je nespretno najavio predstavnike Kantona 10, tačnije predstavnike koji zastupaju Srbe u kojem su Srbi realno i najugroženiji u BiH. Poenta je (valjda) bila da predstavnici Srba iz ovog federalnog kantona uruče neko priznanje ili zahvalnicu Dodiku, međutim važnija je bila ojkača, tako da se oni na kraju i nisu pojavili na sceni. Dodik je samo rekao da ima “veliku ljubav” za Srbe iz ovog Kantona. Kolika je ta ljubav jasno je iz primjera Grahova koje nema ni Dom zdravlja, ni doktora, a do skora nije imalo ni apoteku ni pekaru.

Video: rtvbn.com/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter