-Rijaliti Republika Srpska- Svi -biseri- Sanje Vulić: Od klime u Dubaiju do Dodikovih -sanjivih očiju- (Video)


-Rijaliti Republika Srpska- Svi -biseri- Sanje Vulić: Od klime u Dubaiju do Dodikovih -sanjivih očiju- (Video)

Kako Sanja Vulić obavlja svoj posao, za koji dobija, za pojam prosječnog čovjeka u BiH, astronomsku platu, pokazuje snimak na kojem se došaptava sa kolegom i pita ga kako da glasa.

Dug put je prošla Sanja Vulić od izjave da mladi Republiku Srpsku napuštaju zbog klime pa do danas , jer je u tom trenutku bila samo SNSD ova mlada nada i političar lokalnog formata, a sada jedna od prvih jurišnika stranke Milorada Dodika i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Podsjećamo, Vulićeva je u januaru 2018. godine, gostujući u jednoj emisiji zajedno sa stranačkim kolegom Živkom Milunovićem, zatim Nikolom Dronjkom, tada predsjednikom PDP-ove omladine te liderom ReStarta Stefanom Blagićem, izgovorila ni manje ni više nego da mladi ne odlaze zbog katastrofalne ekonomske situacije nego zbog loše klime.

„Moji dobro situirani prijatelji odlaze u Dubai, ali ne zato što im je ovdje loše, već zato što im tamo odgovara klima“, poručila je Vulićeva tada.

Pomenutu emisiju emitovala je banjalučka Alternativna televizija, samo dva mjeseca prije nego što će preći u vlasništvo pokojnog Slobodana Stankovića, vlasnika “Integral inženjeringa” i firme “Integra” te bliskog saradnika Milorada Dodika. U osvit tadašnjih Opštih izbora, na kojima je Vulićeva bila kandidatkinja za Parlament BiH, ATV je pomenuti snimak izbrisao sa svog YouTube kanala, iako su ostale emisije u tom trenutku ostale dostupne javnosti. Jasno je da je to učinjeno jer je izjava o „klimi u Dubaiju“ vrlo negativno dočekana u domaćoj javnosti.

 

Sanja Vulić na tadašnjim izborima nije osvojila direktan mandat, ali je ipak završila u državnom parlamentu jer je njen kolega Vojin Mitrović, koji je osvojio najviše glasova u toj izbornoj jedinici, promovisan u ministra u Savjetu ministara BiH. Vulićeva ulazi u skupštinske klupe ali i intenzivno staje pred TV kamere, nakon čega postaje poznata u čitavoj Bosni i Hercegovini.

Očekivano, nije manjkalo ni bisera , koji mogu stati rame uz rame uz onaj o klimi, sa početka priče, a svoje posebno mjesto pronašl i su oni u kojima stranačkog šefa, doslovno, diže u nebesa.

„Za mene Milorad Dodik ne da je Tito nego je Bog “, ispalila je Vulićeva u svom izlaganju u kojem je parlamentarcima objašnjavala kako je nedopustivo prizivati hapšenje Milorada Dodika, tada člana Predsjedništva BiH.

 

Veličanje i odbrana stranačkog šefa nastavljena je gotovo na dnevnom nivou a u posljednjem obraćanju govorila je i o njegovim očima.

„Hvala kolegi kako je primjetio da mi uvažavamo svog predsjednika. Sad ću naručiti još veće fotografije predsjednika s onim lijepim, sanjivim očima. Kad ga vidimo kada uđemo, dan krene kako treba”, rekla je ona tokom poslaničke diskusije.

Nije samo predsjednik Srpske tema na kojoj se Vulićeva briljirala. “SDS i PDP će parafrizirati izbore” , “bubnula” je 2020. godine, a nedavno se osvrnula i na najavu uvođenja elektronskog glasanja na izborima u BiH.

„Ja samo kažem da ne prihvatam softver koji će kreirati Kristijan Šmit. Podržavam elektronsku identifikaciju, ali da vi kreirate softvere, po nekim tako katakombama, da donosi neki Satler umišljeni softver, da on određuje građanima BiH, to zaboravite”, rekla je ona

Da sam htjela manju platu bavila bi se nečim drugim, prkosno je poručila novinarima na njihova pitanja da li su opravdane plate političara od 6.000 maraka.

“Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom platom. Ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanica. Zakon je definisao toliku platu. Ja da sam željela manju platu, ja bih se bavila nečim drugim”, dodala je Vulić eva objašnjavajući zašto se ne slaže sa prijedlogom da se ukinu paušali poslanicima u Parlamentu BiH a koji iznose 700 KM.

A kako obavlja svoj posao, za koji dobija, za pojam prosječnog čovjeka u BiH, astronomsku platu, pokazuje snimak na kojem se došaptava sa kolegom i pita ga kako da glasa, a što su snimile i kamere.

 

Foto naslovna: Gerila/Sanja Vulić
Video: PDP/Dnevni avaz/VideoTTeka/Srpskainfo/X (twitter.com)
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter