Rezultat banjalučke drame je da su radnici -Balkona- kolateralna šteta spora Milaković - Malbašić (Foto)


Rezultat banjalučke drame je da su radnici -Balkona- kolateralna šteta spora Milaković - Malbašić (Foto)

Radnici kafe – restorana „Balkon“ u centru Banjaluke kolateralna su šteta dugogodišnjeg spora između Veselka Malbašića i Zorana Milakovića.

Naime, kako je potvrđeno CAPITAL-u, nakon što je kompanija „Malbašić“ juče uz asistenciju policije preuzela poslovni prostor, restoran više neće raditi, što znači da su 34 radnika ostala bez posla.

„Oni su od danas bukvalno na ulici. Nisam uspio da im nađem alternativni posao“, kaže Milaković čija je kćerka zvanično vodila restoran.

Prema njegovim riječima, oko 80 odsto radnika je u kreditima te im je posao neophodan kako ne bi upali u još veće probleme.

„Vjerujte da mi ništa nije bilo teško kao stati pred njih i reći im da moramo izaći iz prostora“, kaže Milaković.

Iz kompanije Malbašić za sada ne otkrivaju kakvi su im planovi u vezi sa poslovnim prostorom koji su preuzeli. Ono što su nam potvrdili je da restoran više neće raditi.

„Dogovorili smo se da prethodni vlasnici uz naše prisustvo iznesu opremu. Još nismo definitivno odlučili u koje će se svrhe prostor koristiti“, kazao je za CAPITAL pravni zastupnik kompanije „Malbašić“ Andrej Došenović.

Podsjećamo, ova firma je u ponedjeljak će uz asistenciju sudske policije preuzela poslovni prostor oko kojeg se više od dvije decenije sporila sa preduzećem „Krajina Borac“, čije je direktor i vlasnik Zoran Milaković.

Riječ je o atraktivnom poslovnom prostoru od 360 kvadrata na tri etaže koji je „Krajina Borac“, takođe uz asistenciju sudske policije, 2017. godine preuzeo od „Malbašić“ kompanije.

Iako je prostor na osnovu pravosnažne sudske presude predao, vlasnik „Malbašić“ kompanije Veselko Malbašić nije odustao i pred Ustavnim sudom BiH i Vrhovnim sudom RS je uspio da izdejstvuje odluku u svoju korist.

Piše: Dejan Tovilović
Izvor: capital.ba

Drama u Banjaluci: Izvršitelji preuzeli restoran “Balkon” od Zorana Milakovića

Uz pomoć policije, vatrogasaca i sudskih izvršilaca, kompanija Veselka Malbašića preuzela je jutros lokal u kojem se nalazio kafe restoran “Balkon” u centru Banjaluke, javlja novinar CAPITAL-a sa lica mjesta.

Trenutno je u ovom lokalu u toku popis inventara.

Zoran Milaković, vlasnik “Balkona” koji je jutros prijetio i da će se zapaliti, uvjeren je da izvršenje nije zakonito.

“Republika Srpska je prodala taj poslovni prostor kao svoj, nakon privatizacije i ja sam bio kupac, nakon privatizacije. Malbašić je ovaj prostor kupio fiktivnim ugovorom i za njega nije isplatio nijedne marke. Ovo je otimanje imovine Republike Srpske od strane Malbašić kompanije i “Borac” Travnik”, tvrdi Milaković.

On tvrdi da je sudija Okružnog suda u Banjaluci Dragomirka Stanojević, koja je naredila izvršenje, u braku sa zastupnikom kompanije “Malbašić”.

“Mora se znati koji je to poslovni prostor prije ulaska. Podrum 70 kvadratnih metara, prizemlje 146 metra i sprat 142 kvadrata. Na spratu imamo 360 kvadrata koje sam ja lično dogradio. Danas nema vještaka da utvrdi koja su to 142 kvadrata, jer je ukupno 350 kvadrata”, rekao je Milaković za CAPITAL.

Tvrdi da će tužiti Republiku Srpsku i da će tražiti svoj prostor nazad.

Andrej Došenović, pravni zastupnik kompanije “Malbašić” kaže da je ovo završni čin i da se nada da će u kratkom roku sve preuzeti.

“Svaka strana koja gubi ima pravo da kaže šta misli i šta želi da se ostvari. Mi smo na zakonit način ušli u prostor, bilo je osam ili devet presuda u našu korist u posljednjih nekoliko godina, pa je irelevantno pričati da li je neka sudija ovako ili onako presudila. “Krajina Borac” je u stečaju i Milaković ga gura da se što prije zatvori da ne bi trpio posljedice, pa ni ne vidim njegov pravni interes da brani ovaj prostor”, kaže Došenović i dodaje

Neizvjesna je sudbina 34 radnika koji su ovim činom bukvalno ostali bez posla. U objekat je došao i Veselko Malbašić koji zadužuje ključeve.

Piše: Dejan Tovilović
Foto naslovna: Capital
Izvor: capital.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter