Remi Srbije i Holandije, majstorije Čolićeve na golu

Remi Srbije i Holandije, majstorije Čolićeve na golu

Srbija – Holandija 27:27. Rukometašice Srbije u poslednjim sekundama meča ispustile pobedu nad favorizovanim protivnicama i osvojile važan bod u borbi za što bolji plasman u grupi D na Svetskom prvenstvu. Naredni meč Srbija igra protiv Koreje u petak od 20.30. Direktan prenos je na programima RTS-a i preko lajv striminga na našem portalu.

Sjajan meč, velika borba do poslednjeg momenta. Naše ispustile veliku pobedu iako su u finiš meča ušle sa dva gola prednosti, protivnice su uspele da u poslednjim sekundama izjednače i "izvuku" bod. Maestralna na našem golu bila je Marija Čolić. Na kraju podela bodova.

Velika borba od samog starta meča. Naše uspevaju da realizuju svoje šanse i povedu. Protivnice su kontrama i brzim centrom zadavale velike probleme našoj odbrani. Prvi pivot Dragana Cvijić je brzo zbog dva isključenja prekomandovana u napad. Na Andreji Lekić je vidljiv nedostatak mečeva pa teško koristi gol šanse, ali kako je vreme odmicalo polako je ulazila u meč. Sjajna u napadu je Marina Dmitrović koja je u prvom delu igre imala stopostotan učinak. Dodatnu sigurnost našoj odbrani donosila je Marija Čolić na golu sa nekoliko sjajnih odbrana.

Holanđanđanke su u finišu perioda imale dva gola razlike, ipak naše devojke su uspele da stignu prednost protivnica, čak su imale i napad za vođstvo, ali nisu uspele da ga realizuju, pa se na odmor otišlo pri nerešenom rezultatu - 15:15.

„Rovovska" borba nastavljena je i u drugom poluvrmenu. Prvo su Holanđanke imale minimalnu prednost, a naše uspevale da stignu do izjednačenja. Pri rezultatu 21:21 rukometašice Srbije uspevaju da postignu tri gola, a odlična Čolićeva je „zaključala" mrežu - 24:21, iako su protivnice u dva navrata imale igračicu više na terenu. Odgovornost u napadu preuzela je Katarina Krpež Slezak. 

Naše devojke uspevaju da kontrolišu rezultat i u finiš susreta uđu sa dva gola prednosti, 27:25. Ipak, Holanđanke u poslednjim sekundama meča uspevaju da izjednače i izbore se za bod.


Izvor: RTS