Raspad Stevandićeve US se nastavlja, nakon Kostadina Vasića odlazi i Natalija Trivić (Foto)


Raspad Stevandićeve US se nastavlja, nakon Kostadina Vasića odlazi i Natalija Trivić (Foto)

Raspad razjedinitelja se nastavlja, džaba slikanje i posjeta štabu SNS-a – i Natalija Trivić napustila Stevandića

Nakon Kostadina Vasića, koji je prešao kod Banjca u NPS i postao direktor Turističke organizacije Republike Srpske, i Natalija Trivić, direktorica Aerodroma Banjaluka, napustila je Stevandića i razjedinitelje. Spisak odbjeglih je podugačak, a pored Trivićke i Vasića na njemu si i Miladin Lazić, politička lutalica koji je promijenio stranaka skoro koliko i Stevandić, trenutbo je načelnik Šekovića, potom Igor Šukalo, sekretar Skupštine grada Banjaluka, Milan Novitović, prvi čovjek Civilne zaštite Republike Srpske.. Rasulo i raspad Ujedinje Srpske se nastavlja nezaustavljivo, Stevandić je u velikom problemu, iako pokušava da se izvuče preko Beograda.

Juče je sa porodicom glasao a potom došao u Izborni štab SNS-a kako bi se slikao pored Vučića, ali to mu neće biti od velike pomoći. Stevandić gura u još veći radikalizam Dodika, priželjkujući da ga osude i smijene jer bi tako on, po Ustavu kao predsednik Narodne skupštine Republike Srpske, postao predsednik Republike, kalif umesto kalifa.

Možda su takve velike ambicije uzrok raspada Razjedinitelja koje je i stvorio Dodik, kupujući i odvajajući Stevandića i druge od SDS-a, pa ih može i uništiti. Dodik ne bi oprostio ni sinu Igoru pokušaj puča i svrgavanja, a ne nevjernom Stevandiću, koji se ulizuje i Dodiku i Vučiću, ali je on zabio nož u leđa svima koji su ga stvorili, izdao i prodao svaku stranku, a Dodik dobro zna da mu se ne može vjerovati. U nastavku tekst o napuštanju Natalije Trivić sa više detalja o novom raskolu u Ujedinjenoj Srpskoj.

NESLAGANJA U STRANCI

Visoka funkcionerka i desna ruka Stevandića: Natalija Trivić napustila Ujedinjenu Srpsku.
Visoka funkcionerka Ujedinjene Srpske (US) i nekada desna ruka lidera ove stranke Nenada Stevandića Natalija Trivić napustila je Ujedinjenu Srpsku i podnijela ostavku na sve stranačke funkcije.
Trivić je trenutno direktorica javnog preduzeća Aerodromi RS-a, a u prethodnom mandatu je bila ministrica prosvjete i kulture RS-a kao kadar Ujedinjene Srpske. Ona je bila član ove partije od njenog osnivanja i sve vrijeme je obavljala važne funkcije.

Iz stranke je istupila i ostavku podnijela zbog navodnog neslaganja u načinu organizacije i djelovanja US-a.

Osim direktorske i ministarske funkcije, bila je odbornik u banjalučkoj skupštini i načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, kao i zastupnica u NSRS-u i bivša novinarka televizija Bel, BHT-a i RTRS-a.

Ujedinjenu Srpsku je nedavno napustio još jedan visoki funkcioner Kostadin Vasić koji je bio šef Kluba zastupnika US-a u NSRS-u. Stranku je napustio nakon što je na mjesto šefa zastupničkog kluba US-a postavljen bivši SDS-ovac Aleksandar Trninić.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter