Raspad DNS-a se nastavlja, Nešića napustio cijeli Odbor u Laktašima (Foto)

Raspad DNS-a se nastavlja, Nešića napustio cijeli Odbor u Laktašima (Foto)

Da je DNS u velikim problemima od kako je prestalo crpljenje javnih resursa iz vlasti govori i činjenica da je Nešića i DNS napustio cijeli Opštinski odbor u Laktašima. Odluka o kolektivnom ustupanju iz DNS-a cijelog Opštinskog odbora u Laktašima donesena je sjednici održanoj uoči Vidovdana, 27.6.2022. godine, a potpisao je sada već bivši predsjednik OO DNS Laktaši Vukašin Vojinović.

Ovo nije jedino mjesto gdje postoje veliki problemi i turbulencije u DNS-u, posebno su snažni sukobi oko toga ko će biti nosioci lista i kompenzacije. Prethodno je DNS napustio i odbornik u Skupštini grada Bijeljine Miloš Stanišić, o čemu sam nedavno pisao, a postoje najave da će i drugi uskoro krenuti da napuštaju Nešića, nezadovoljni njegovom politikom i ponašanjem.

DNS ne postoji u Hercegovini, a Nešić planira da uloži ogroman novac u kampanju kako bi pokušao osvojiti poslanički mandat u sarajevskoj i prijedorskog regiji, jer u drugim dijelovima Republike Srpske nema šanse da pređe cenzus i osvoje poslanički mandat.

DNS je bio treća po snazi stranka nakon izbora 2018. godine, al ga je Dodik podijelio na više komada, DEMOS i NPS, tako da će na Opštim izborima 2022. godine Nešićava stranka doživjeti pravi brodolom. Njegova priča o nekakvom trećem putu je samo maska za tajmi dil sa Dodikom, sa kojim je napravio dogovor da kompromituje i napravi štetu opoziciji, o čemu sam na vrijeme, još prošle godine, upozorio javnost ali mnogi nisu željeli da prihvate upozorenja dok nije postalo prekasno i očigledno svima.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter