Rafali u Sjevernoj Mitrovici: Nakon mnogih optužbi da Rusija destabilizuje Balkan danas je jasno da to izgleda radi neko drugi?

Rafali u Sjevernoj Mitrovici: Nakon mnogih optužbi da Rusija destabilizuje Balkan danas je jasno da to izgleda radi neko drugi?

Pucnjava i nemiri na Kosovu, jedan Srbin ranjen, 10 povrijeđeno. Specijalci ROSU-a ponovo su sa oklopnim vozilima upali na sjever Kosova i sjeverni dio Kosovske Mittovice i Zvečana, i sprovode nasilnu akciju u kojoj je 10 Srba povrijeđeno a jedan je ranjen u leđa iz automatskog oružja.

Srećko Sofronijević iz Zvečana operisan je u Bolnici u Kosovskoj Mitrovici, i nalazi se na Odjeljenju intenzivne njege.

 

Navodno je povod za akciju ilegalan šverc robe i prehrambenih namirnica, a specijalci ROSU koriste prekomjernu silu i pucaju iz automatskog oružja po srpskim civilima, koji su se okupili u znak nezadovoljstva ponovnim upadima albanskih specijalaca.

Situacija na sjeveru Kosova i Metohije je veoma napeta. Pogledajte video klipove o dešavanjima i pucnjavi na Kosovu. Ovakvo nasilje i pucanje na nenaoružane mladiće koji mirno protestuju protiv nasilja je sramno i nedopustivo, i ovo predstavlja nastavak politike nasilnog progona Srba sa Kosova i Metohije.

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: nebojsavukanovic.info/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter