Putinov pravoslavni -Treći Rim- Šta znači denacifikacija Ukrajine?! (Foto)

Putinov pravoslavni -Treći Rim- Šta znači denacifikacija Ukrajine?! (Foto)

Nakon potvrde moje procjene da je Putinov cilj zaposjedanje cijele Ukrajine otkrivam i njegove krajnje namjere. Vjerovali ili ne: Putin vodi vjerski rat u cilju istrebljenja krivovjernih i pronacističkih unijata, kao startnu pretpostavku etno-klerikalnog projekta poznatog još iz 15. vijeka - "Trećeg Rima". 

Zanimljivo je posmatrati gotovo masovna javna priznanja raznih stručnjaka i analitičara kako nisu sposobni prozrijeti Putinove krajnje ciljeve napada na Ukrajinu. Čovjek je vrlo jasno izrekao svoje ciljeve i sveo ih na dva ključna - demilitarizacija i denacifikacija te bratske i susjedne zemlje. Ultimatum da ukrajinska vojska položi oružje (kapitulira) popraćen je preporukom vojnicima za otkazivanje lojalnosti aktuelnoj vlasti i tu nema i ne može biti prostora za "tumačenja" preko onoga izrečenog.

Sveopšte ukrajinsko ludilo najbolje vidimo po činjenici da je za predsjednika države izabran komičar, koji je u humorističkoj seriji "Sluga naroda" glumio predsjednika, a potom pod istim nazivom osnovao stranku i pobjedio na izborima. Legitimno jeste, ali je istovremeno i neviđeno glupo i društveno neodgovorno. Sasvim razumljivo Putin odbija pregovarati sa glumcem, komičarom, lakrdijašem, a u biti "posljedicom" državnog udara i svrgavanja legitimnog predsjednika Janukoviča. Eno Janukovića kao prvog komšilje Sergeja Lavrova u moskovskom elitnom naselju Rublenka, šta sam otkrio kroz istraživanja vezana za aferu "Ikona".

Ovim dolazimo do ključnog pitanja date situacije: koga Putin razoružava? Ili "demilitarizuje"? Tačno se zna ko je bio udarna pesnica prevrata iz 2014. godine, pa i kako su te snage fašističkim metodama obračunale se sa većinskom populacijom NEISTOMIŠLJNIKA. Korištene su identične zločinačke metode njihovog porodičnog nacističkog nasljeđa. Isto su im radili očevi i dede u nacističkim uniformama tokom Drugog svjetskog rata. Od rođene Ukrajine do Staljingrada na kom su "polomili zube". 

Tačno znamo i vjersko uvjerenje tih nekad nacističkih, a danas neonacističkih snaga. U pitanju su vjerski konvertiti koji su pod lažnim pravoslavljem podredili se Vatikanu i papi kao vjerskom poglavaru. Govorimo o crkvenim raskolnicima još iz 16. vijeka, koji danas bitišu pod nazivom Ukrajinska grko-katolička crkva i skoncentrisani su na zapadu zemlje. Prema zemljama koje su u brojnim projektima Vatikana prošle slično konvertitstvo. Zato sam na donjoj mapi označio na čije granice Putin izbija nakon zaposjedanja cijele Ukrajine.

Znači, kako sam to ukazao tekstom PUTINOV CILJ: Rusija sa Ukrajinom ponovo svjetska super-sila, ruska vojska izbija na granice "udarnih pesnica" Vatikana, čije pokrštavanje slavenskih naroda i gaženje pravoslavne vjere Rusija trpi vijekovima. Istovrtemeno to znači i direktno suočavanje sa NATO jastrebima - gdje opet dominira vjersko konvertitstvo u vidu protestantizma. Vijekovima ove religije vode krvave ratove, a najbolje ih "maskiraju" kroz etničke ili nacionalne odrednice kolektiviteta. I danas odlično vidimo takve manipulacije preko kojekakvih crnogorskih, hrvatskih i sličnih "pravoslavnih" crkava. Ukrajinski unijati deklarišu se grko-katolicima ili "pravoslavnima", a onda kolju svoju "vjersku braću" za račun Vatikana. Sa Hitlerom kao komandantom!

Vidim da se medijski već kalkuliše sa pet miliona izbjeglica. Niko nema precizne podatke o broju ukrajinskih unijata, no malo njih će ostati u toj zemlji nakon Putinovog "revanšizma". Apostrofiram: ne govorim o svojim ubjeđenjima, nego samo tumačim ruske ciljeve. Zato prelazim na drugu dimenziju Putinovih ciljeva - opet vezanu za vjerske zajednice. U Ukrajini djeluju dvije pravoslavne crkve i to Ukrajinska pravoslavna crkva stvorena 988. godine u okviru Kijevske Rusije i Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovske patrijaršije. Opet međusobno zavađene i sa izuzetno složenom istorijim.

Prilično sam uvjeren da Vladimir Putin ima jasne planove kako ujediniti ove pravoslavne crkve i upravo preko toga graditi novo rusko-ukrajinsko bratstvo. Za tu namjenu valja mu iskoristiti staru ideju koja datira još od 14. vijeka (neki izvori kažu 15. vijek) i pod nazivom "Treći Rim". Naime, nakon slamanja rimskog carstva pod hrišćanstvom Vizantiju su nazivali "Drugi Rim", a kad je Carigrad pao pod Turke rodila se ideja o Moskvi kao "Trećem Rimu". Govorim o vrlo moćnoj ideji koja je na slavenske narode ostavila dubokog traga, a posebnu važnost ima za savremenu samospoznaju ruskih pravoslavaca.

Za vrijeme boljševika i SSSR-a ova ideja je gotovo zamrla, ali sudeći po Putinovim planovima očigledno je preživjela. Mnogi griješe kada Putina posmatraju kroz komunističko-KGBeovsku prošlost. Normalno, prekaljeni vukovi poput Henrija Kisindžera nemaju dilema i odatle njegova izjava: "Da biste razumjeli Putina, morate čitati Dostojevskog". Za neupućene ovaj velikan američke geopolitike zvao se Hanz Alfred Kisindžer i rođen je u Bavarskoj, zbog čega je tako dobro razumjevao evro-azijske odnose i istorijske procese.

Kisindžer je još 2014. godine upozoravao da se Zapad sa Putinom ne smije poigravati kao sa njegovim prethodnicima, pored međusobnog uvažavanja koje su oba javno prezentovala. Nije poznato šta je o Putinu izrekao drugi velikan američkih geostrategija Endrju Maršal zvani Joda iako znamo da je od Pentagona angažovan za proučavanje ruskog predsjednika. 

Ono šta je Kisindžer za američku spoljnu politiku, to je Joda Maršal za reformu bezbjednosnih doktrina. Mnogo puta sam pisao o tom stručnjaku i objašnjavao kakvim novim strategijama je srušio Istočni blok i Sjedinjene Države izdigao na nivo super-sile. Čim neko počne objašnjavati globalna dešavanja od 90-ih godina prošlog vijeka i fenomen "obojenih revolucija", a ne pomene Jodu Maršala znajte da taj pojma nema.

Uostalom, lako je provjeriti kako poznati američki istraživač Vilijam Engdal poima Putina i biće vam jasno da američki predsjednici za ključne savjetnike imaju teške budaletine. Nasuprot Putina čiji savjetnički tim čine prekaljeni i dokazani operativci, ali skriveni od očiju javnosti. Kako to volim šaljivo kazati - Putin se pokazao najboljim "studentom" Kisindžera i Jode Maršala, a šta demonstrira upravo primjenom njihovih doktrina. I to sam davno prepoznao, zbog čega za osam godina nisam načinio nijednu strukturalnu grešku u proaktivnim analizima Putinovih planova i operacija. Na ovu tematiku dobrim dijelom vratio sam se sa ciljem da štampam knjigu svojih tekstova o ruskom predsjedniku iz proteklih osam godina i tako zaokruženo ostavim dokaz analitičkih kompetencija.

Znam koliko danas neozbiljno zvuči tvrditi da bivši KGB-eovac vodi krstaški rat, ali znam da ćemo vrlo brzo doći do konkretnog potvrđivanja ili opovrgavanja mojih predviđanja, pa nisam opterećen šta drugi misle o tome. I ranije je povlačio nevjerovatne poteze, ali prilično vjerno mojim prethodnim ukazivanjima. Iz te vizure prilično sam uvjeren da će njegove operacije u Ukrajini ući u obaveznu literaturu bezbjednosnih nauka - i to kao reper uspjeha. 

Uostalom, zar nije fascinantno kako je od Čečena načinio udarne snage koje se javnu kunu da su spremne ginuti za Putina? Pravoslavci i muslimani nemaju dilema kako se treba obračunati sa ukrajinskim pronacističkim unijatima, a opet bez teških zločina i izuzetno kontrolisanim dejstvima. Pobogu, vidite kako osvajaju tromilionski Kijev sa minimalnim oštećenjima civilnih objekata. I minornim brojem civilnih žrtava u odnosu na tako veliku operaciju. Sjetimo se kako je za trećinu manji Beograd izgledao nakon NATO "milosrdnog" bombardovanja.

Na kraju moram istaći da sam od ratnog veterana evoluirao do pacifiste i protivnika svakog oblika oružanih sukoba. Elem, u svojim tekstovima tumačim postupke drugih i dešavanja čiji nisam akter. Kada kažem da Putin nema namjeru pregovarati sa komičarem Zelenskim onda to činim zbog tumačenja realnosti potpuno drugačije od mantri kakvima nas danima zasipaju kojekakvi "analitičari". Koji nisu izdvojili sat vremena da pogledaju Putinove izjave date u televizijske kamere. Zato mantraju svakojake gluposti iako je čovjek jasno rekao svoje, prednje pomenute, ciljeve. I pokazao kako vojnici izvršavaju njegove dekrete prije negoli se osuši tinta na potpisu. 

Zato samo zlonamjerni njegove taktike mogu podvoditi pod odvratne nazive Hitlerovih poteza. Vladimir Putin je iskreni antifašista, a koga zanimaju fenomeni poput fašizma ili nacizma može se "obrazovati" na mom blogu. Ili, još bolje, čitanjem knjiga pomenutog Vilijama Engdala, u novijoj istoriji prepoznatljivog po predviđanju rata u Siriji. Jedno od ključnih pitanja današnjice glasi: je li Putin preko Ukrajine upao u zamku Zapada? Moja malenkost to pitanje postavila je početkom 2014. godine, prvim tekstom na ovu temu. Onda sam kroz desetine analiza objasnio kako je prvo do izvjesne mjere osigurao situaciju u Ukrajini, pa se uključio u sirijske sukobe i slomio islamiste, da bi se sad vratio okončanju tadašnje "zamke". 

Putin izvanredno planira i tempira svoje operacije, a u šta smo se nebrojeno puta mogli uvjeriti. Zato su mi bukvalno komično zvučale jučerašnje prijetnje predsjednika Bajdena - kako će sankcijama i ekonomski slomiti Putina. Sjetio sam se kako je Donald Tramp "ognjem i bijesom" prijetio Kim Džong Unu, da bi ga ovaj potonje isprdavao pred očima cijelog svijeta. Pisao sam i o tome uz isticanje da sjevernokorejski lider nije nimalo naivan. U tom kontekstu mi Bajdenove prijetnje Putinu djeliju komično. Uostalom, juče je Tramp rekao da su zapadni lideri glupi, glupi i beskrajno glupi. Ukoliko niste primjetili navode ovog teksta zasnivam isključivo na američkim "izvorima", a druge referentne autoritete čuvam za naredne objave. Nastaviće se...

Piše: Borislav Radovanović
Izvor: radovanovicborislav.blogspot.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter