Puštala mužu pjesmu sa svadbe dok je umirao


Puštala mužu pjesmu sa svadbe dok je umirao

Mori Levinger je suprug Džo svakog jutra pisao ljubavna pisma koja joj je ostavljao u kutiji za ručak. Nisu to bile samo poruke u kojima joj želi lijep dan, te poruke su opisivale šta ona znači njemu kao i njihove planove za sljedeći dan ili za predstojeći vikend.

Džo (42) je preminuo prošlog vikenda od komplikacija izazvanih korona virusom. Кao i mnoge druge porodice širom SAD, Levinger nije bila u mogućnosti da se od svog supruga oprosti uživo, već je to morala da učini preko Fejs tajma. Zbog mjera zabrane kretanja, socijalne distanciranosti i sveukupne izolacije koju je ovaj virus donio, Mora nema svijest da je njen suprug preminuo, piše Si-En-En.

– S obzirom na to da ne viđam nikoga trenutno, imam osjećaj kao da je moj suprug na poslu – rekla je ona.

Džo je radio u katoličkoj srednjoj školi na Long Ajlendu u Njujorku 20 godina. Bio je pomoćni direktor i trener košarkaškog tima.

– Uvijek je slušao druge, bez obzira o čemu govorili. S njim vam se činilo da ste najvažnija osoba u prostoriji – objasnila je Levinger.

Džo je isprva imao “blage simptome”, što uključuje i nisku temperaturu. Otprilike na dan Svetog Patrika, sredinom marta, groznica se pogoršala i počeo je da ima problema sa disanjem.

U danima prije Džoove smrti, njih dvoje su proveli cijelih sedam dana na Fejs tajmu, tokom kojih je ona 24 sata dnevno pokušavala da ga smiri, ne dozvoljavajući da se osjeća sam.

– Zemlja se navikava na učenje na daljinu, a mi smo morali da se naviknemo na virtuelnu negu i virtuelni brak, samo da budemo tu jedno za drugo – rekla je ona.

Кada su joj ljekari saopštili da se disanje njenog supruga pogoršava i da uzima tri različita lijeka za krvni pritisak, ona je zatražila da razgovara sa Džoom na Fejs tajmu.

– Vidjela sam ga i molila sam ga da nas ne ostavlja i kazala sam mu da nam je svima potreban – rekla je Levinger.

Ljekari su joj rekli da će pokušati sa drugim metodama kako bi Džo preživio. Tokom tog perioda čekanja, Levinger je iznova i iznova slušala njihovu svadbenu pjesmu i samo zurila u dvorište. Tada ju je doktor pozvao.

– Bojim se da nema više vremena – rekao je doktor Levingerovoj koja je zatražila da se preko Fejs tajma vidi sa suprugom.

– Hvala ti što si bio najnevjerovatniji muž i što sam se svakog dana osjećala voljenom – rekla je Levinger svom mužu.

Ljekar joj je tada saopštio da Džo više nema puls.

– Pustila sam mu našu svadbenu pjesmu. I to je bilo to – rekla je ona.

Džo ostavlja iza sebe svoju ženu i troje djece, sina i dvije kćerke. Levinger je naglasila važnost pridržavanja socijalne distance i boravka kod kuće.

– Ljudi ne paze. Osjećaju se tako nepobedivo i misle da im se to ne može dogoditi. Ne možete biti sa ljudima koji nisu u vašoj kući. Koliko god vas to činilo tužnima i usamljenima, morate ostati kod kuće – poručuje Levinger, prenosi Blic.

Izvor: blic.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks