Pucano je na Miodraga Daku Davidovića - Ovo je automobil kojim je snajperista pobegao (Video)

Pucano je na Miodraga Daku Davidovića - Ovo je automobil kojim je snajperista pobegao (Video)

U "Kraun plazi" ranjen poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović

Ko je Daka Davidović: Kum Momira Bulatovića, finansijer Milovih protivnika

Biznismen Miodrag Daka Davidović ranjen je u utorak u hotelu "Kraun plaza" u Beogradu.

Na njega je pucano iz snajpera, a nedugo nakon pucnjave na parkingu u Ulici Omladinskih brigada zapaljen je automobil marke "reno megan". Prilikom gašenja požara, u vozilu je pronađena i puška.

Prema prvim informacijama, napadač je upravo iz te puške pucao na Davidovića.

Policajci su izvršili uviđaj u Omladinskih brigada gde je pronađeno vozilo. Radnici "Parking servisa" su ga potom odvezli u pratnji policije.

U toku je potraga za napadačem.

Davidović je poznati trgovac oružjem

Poznati crnogorski biznismen Miodrag Daka Davidović upucan je sinoć u Beogradu. Prema prvim informacijama, na vlasnika nikšićkog "Neksana" nepoznati napadač ispalio je hitac u lobiju hotela "Kraun plaza" u kom živi. Davidović je takođe poznat kao trgovac oružjem sa jakim političkim vezama.

Miodrag Daka Davidović veliki je ktitor SPC. U žižu javnosti dospeo je posle antibirokratske revolucije u Crnoj Gori 1989. godine, do kada je radio kao finansijski rukovodilac u železari „Boris Kidrič“ u Nikšiću.

Zajedno sa sada pokojnim Pavlom Buletovićem i počivšim Momirom Bulatovićem, prvim neposredno izabranim predsednikom Crne Gore, imenovan je za načelnika Centra bezbednosti Nikšić. Bilo je to vreme neposredno pred izbijanje građanskog rata u tadašnjoj SFRJ.

Davidović je inače kum Momira Bulatovića i bio je ministar trgovine u Vladi SAO Hercegovina, a posle raskola u nekada jedinstvenom DPS bio je uhapšen od strane Đukanovićevog režima. Potom se otisnuo u sfere biznisa i postao veliki dobrotvor SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske. Izgradio je hram Svetog Save na Goliji kod Nikšića. Vlasnik je preduzeća „Neksan“ koje se bavilo proizvodnjom vina i alkoholnih pića, ali i visokogradnjom. U vlasništvu Davidovićeve kompanije "Neksan" bio je i budvanski hotel “Admiral” kojeg je u zapuštenom stanju pre dve godine kupio od ruske Metropol grupe

Prije sedam godina njegova svetost patrijarh srpski Irinej odlikovao je Davidovića Ordenom Svetog Save prvog stepena, a pre tri godine, na praznik Svetog Vasilija Ostroškog, od mitropolita Amfilohija dobio je Orden Svetog kralja Milutina za nemjerljiv doprinos koji je dao u obnovi manastira Ostrog i pravoslavnih svetinja širom Crne Gore.

Na Davidovića je najverovatnije pucano iz snajpera, a na Novom Beogradu pronađen je zapaljen automobil “reno”, u kojem je pronađena snajperska puška. Daka je bio u društvu vladike Budimljansko-nikšićkog Joanikija. Davidović nije životno ugrožen. Na mestu pucnjave su jake policijske snage.

VIDEO:

 

Izvor: novosti.rs/kurir.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks