Psihijatrijski kamp: Providna igra sa Amerikancima i otrcane priče o nezavisnoj Republici Srpskoj (Foto/Video)


Psihijatrijski kamp: Providna igra sa Amerikancima i otrcane priče o nezavisnoj Republici Srpskoj (Foto/Video)

Dugogodišnje priče sadašnjeg predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o navodnom otcjepljenju Srpske od BiH samo su dimne bombe koje on svake nedjelje baca u javnost, a odgovor ambasade Sjedinjenih Američkih Država dio je njihovog dogovora koji Bosnu i Hercegovinu vodi u NATO, poručio je Nebojša Vukanović, šef Kluba poslanika Liste za pravdu i red u Narodnoj Skupštini Republike Srpske.

 

Priče o samostalnosti Srpske su Dodikove dimne bombe

-Već više od 15 godina od Milorada Dodika slušamo istu priču o otcjepljenju. Dodik nikada nije bio ozbiljan u svojim namjerama, a izjavama koje daje poigrava se Republikom Srpskom i provocira intervenciju stranaca, rekao je Nebojša Vukanović, komentarišući Dodikovu izjavu da je Srpska spremna da bude samostalna država.

“Svaka intervencija stranaca, svjedoci smo prošlosti, išla je na štetu Republike Srpske, vodila je dodatnoj centralizaciji vlasti i oduzimanju ingerencija Srpskoj. Dodik nema podršku Srbije da se otcijepi, nema podršku Rusije niti bilo koga drugog, sem možda Južne Osetije sa kojom ima neke diplomatske odnose”, ističe Vukanović.

On naglašava da je Republika Srpska preskupo plaćena jer je u nju, kako je rekao, uzidano 30.000 života.

“To što smo dobili u Dejtonu je neprocjenjivo bogatstvo. Imamo mogućnost veta, apsolutnu autonomiju, kulturnu, obrazovnu… imamo finansijsku imovinu koju on uništava svojim zaduženjima, imamo svoju policiju i poreski sistem…”, navodi Vukanović.

On naglašava da je Dodik u posljednjih 17 godina bar 50 puta najavljivao referendum za otcjepljenje Srpske, te ocjenjuje da je poslije toliko godina nepotrebno pitati da li je Dodik ozbiljan.

“On nikad nije bio ozbiljan niti je ikad imao dobre namjere prema Republici Srpskoj i Srbima. On je jedan beskrupulozni makijavelista (čovjek koji ne bira sredstva kako bi došao do cilja) koji se poigrava emocijama ljudi. Ta njegova priča o otcjepljenju je davno postala otrcana. On je sa tom pričom došao na vlast 2006. godine”, podsjeća Vukanović.

Vukanović navodi da Milorad Dodik glumi velikog Srbina, a da je istovremeno odgovoran za raseljavanje pola Republike Srpske.

“Uveo je sankcije Rusiji i došao na korak od NATO-a, a sada pilatovski pere ruke od izdaje, dok priča o nekakvom lažnom sukobu sa američkom ambasadom”, ističe Vukanović.

Vukanović je na otvaranju nove kancelarije Liste za pravdu i red u Bijeljini poručio da Milorad Dodik, nakon gubitka vlasti u Srpskoj, neće proći nekažnjeno i da će, kako je rekao, kad tad odgovarati za sva zlodjela koje je počinio ovom narodu.

Video: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter